Stiri despre ecumenism

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Acuzaţii de şmen cu Bunul Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acuzaţii de şmen cu Bunul Dumnezeu

  Mare şi deosebit de dens populată în situaţii excepţionale este Grădina Domnului. E încăpătoare şi primitoare pentru toţi, lăsându-i să se comporte în libertatea convingerilor lor puse, toate, sub semnul credinţei lor statornice în puterea Credinţei. A  Adevăratei Credinţe. Problema fiind că „Adevărata Credinţă“ nu este la fel înţeleasă de toţi.

 • Semnificaţia geopolitică a
vizitei Papei în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnificaţia geopolitică a vizitei Papei în România

  Vizita Sanctităţii Sale, Papa Francisc, în România în 31 mai-2 iunie 2019 are o importantă semnificaţie geopolitică. Luptător convins împotriva politicilor anti-imigraţie, Papa Francisc transmite prin vizita sa un mesaj puternic guvernelor din Europa Centrală în favoarea deschiderii şi toleranţei. În plus, prin vizitarea unei ţări majoritar ortodoxe, România, Pontiful de la Vatican promovează ecumenismul.

 • Care sunt mesajele de Paşte ale ierarhilor ortodocşi şi catolici faţă de credincioşi. Scrisorile pastorale semnate de episcopii Ioachim Băcăuanul şi Petru Gherghel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt mesajele de Paşte ale ierarhilor ortodocşi şi catolici faţă de credincioşi. Scrisorile pastorale semnate de episcopii Ioachim Băcăuanul şi Petru Gherghel

  Credincioşii ortodocşi şi catolici serbează în această seară Învierea Mântuitorului Isus Cristos. În toate bisercile din judeţul Bacău vor fi oficiate slujbe, în care va fi citită şi scrisoarea pastorală a şefilor regionali ai Bisericii. Sărbătorirea acestei importante sărbători religioase creştine în acelaşi timp se înscrie în cadrul intenţiilor ecumenice, care îşi găsesc ecou tot mai des în ultima perioadă.

 • Turneul de afurisire al emisarilor de la Muntele Athos. Cine sunt cei patru călugări care merg prin ţară şi blestemă şefii BOR după Sinodul din Creta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turneul de afurisire al emisarilor de la Muntele Athos. Cine sunt cei patru călugări care merg prin ţară şi blestemă şefii BOR după Sinodul din Creta

  Patru călugări din Muntele Athos susţin luna aceasta mai multe conferinţe prin ţară, toate organizate de simpatizanţi ai discursului împotriva Sinodului din Creta. Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, monahii nu au binecuvântarea mănăstirilor din care fac parte pentru a exprima public un punct de vedere despre Sinodul din Creta, afirmaţiile pe care le lansează exprimând strict opinia lor personală.

 • Datornicii
nemilostivi ai Ortodoxiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datornicii nemilostivi ai Ortodoxiei

  Pilda datornicului nemilostiv, citită duminică în biserici, este actuală şi astăzi. „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu face” s-ar rezuma, popular, ideea centrală a acestui text evanghelic. Din păcate, văd şi „forţodocşi” (termenul nu-mi aparţine) pe care dubla-măsură îi face să ajungă în pragul schismei.

 • Ecumenismul suferinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecumenismul suferinţei

  Sub acest generic, în perioada 15-18 aprilie 2015, cu sprijinul IICCMER, a avut loc o călătorie de documentare destinată studenţilor de la Facultăţile de Teologie ale Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

 • FOTO Ieslea
din Bethleem, la casa medicului Martin Benedict din Galbeni, propus spre
sanctificare la Vatican. Invitaţie la ecumenism, de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ieslea din Bethleem, la casa medicului Martin Benedict din Galbeni, propus spre sanctificare la Vatican. Invitaţie la ecumenism, de Crăciun

  Casa în care a locuit Martin Benedict (1931-1986) din satul Galbeni, a comunei băcăuane Nicolae Bălcescu, găzduieşte în această perioadă „Ieslea din Bethleem“, opera a renumitului artist italian Roberto Vanadia. Preotul Eusebiu Bejan, care se ocupă de dosarul de sanctificare a medicului băcăuan, invită creştinii, indiferent de cult, în spaţiul special amenajat, dedicat Naşterii Mântuitorului.

 • Ecumenismul suferinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecumenismul suferinţei

  În primele două săptămâni din iulie, studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai au privilegiul unei practici social-teologice în instituţii ale serviciului diaconal-filantropic de la Stuttgart.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Râmnicu Vâlcea şi despre ecumenism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Râmnicu Vâlcea şi despre ecumenism

  ,,Între cele două războaie” – formulă consacrată – Râmnicu Vâlcea nu era, ca şi astăzi de altfel, numai unul dintre cele mai frumoase oraşe de provincie ale României şi trebuie să subliniez apartenenţa urbei la universul ,,Provence” al vestitei regiuni franceze – dar şi un simbolic – atunci! – oraş al ecumenismului.

Modifică Setările