Stiri despre dreptul la vot

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Istoria României s-a repetat, ca o farsă, în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria României s-a repetat, ca o farsă, în Moldova

  Mai toată lumea ştie că în Republica Moldova au fost alegeri în acest weekend. Mai toată lumea ştie că alegerile au fost câştigate de partidele pro-europene. Cu toţii ne bucurăm pentru asta, dar această bucurie s-ar putea să ne facă orbi la ceva ce scosese sute de mii de români în stradă acum două săptămâni.

 • Pacienţii din spitalele de psihiatrie nu pot vota
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pacienţii din spitalele de psihiatrie nu pot vota

  Datorită posibilităţii de a vota şi în alte localităţi decât cea de reşedinţă, toţi cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot îşi vor putea exprima opţiunea privind alegerile parlamentare desfăşurate astăzi. Cu toate acestea, s-au înregistrat încălcări ale acestui drept, în special în cazul persoanelor internate în spitalele psihiatrice.

 • După 25 de ani: Zidul invizibil care încă ne desparte de Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După 25 de ani: Zidul invizibil care încă ne desparte de Europa

  9 noiembrie 2014: Zidul Berlinului a căzut acum 25 de ani. Un sfert de veac de libertate şi o perioadă de tranziţie pentru Europa de Est. Cum se oglindesc aceşti ani în România? Unde suntem astăzi?  Cu cât folos au fost sacrificiile părinţilor şi bunicilor noştri?

 • România cetăţenilor activi şi revoluţia
votului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România cetăţenilor activi şi revoluţia votului

  Zeci de mii de cetăţeni ai României au manifestat ieri, 8 noiembrie, în marile oraşe ale ţării. La Cluj, Timişoara, Oradea, Deva, Iaşi, Constanţa şi în capitală, la Bucureşti, manifestanţii au cerut ca românii aflaţi în afara ţării, milioanele de concetăţeni care fac parte din diaspora românească din ţările europene şi din alte părţi ale lumii, să-şi poată exercita cu toţii dreptul la vot garantat prin Constituţie.

 • Vestul nu Estul va câştiga în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vestul nu Estul va câştiga în România

  Nu am votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din România, stat încă membru al NATO şi al UE. Nu merita niciunul dintre candidaţi. Mulţi dorind să profite de momentul electoral, pentru a (re)proiecta imaginea proprie, în arena publică. Deci fac parte dintre cei ce vor schimba raportul de forţe, între cei calificaţi în turul secund al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României, ţară care NU este membră a Uniunii Euroasiatice.

 • Eşti deţinut, votezi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti deţinut, votezi!

  În ce ţară credeţi că se întâmplă ce vă relatez acum?  Nu va fi greu de ghicit, când vă voi spune că discutăm despre cauza Anchugov şi Gladkov contra Rusiei, în care CEDO a solicitat Rusiei să renunţe la retragerea automată a drepturilor electorale în cazul persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate.

 • Libera circulaţie în UE: cu adevărat liberă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Libera circulaţie în UE: cu adevărat liberă?

  Libertatea de circulaţie este una din cele mai mari realizări ale UE şi unul din drepturile fundamentele ale cetatenilor europeni. Se pare, însă, că europenii au întâmpinat diferite probleme încercând să beneficieze de acest drept al lor. Cum va rezolva UE această situaţie?

Modifică Setările