Stiri despre dileme

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rom sau ţigan? Dilemele unei
asemănări lingvistice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rom sau ţigan? Dilemele unei asemănări lingvistice

  Mai întotdeauna când public vreun text, sau mi se publică vreun interviu, în care folosesc denominaţia de „rom” pentru a defini pe cei ce aparţin minorităţii naţionale din care şi eu însumi fac parte, pentru foarte mulţi dintre cei care citesc textul în cauză, subiectul central nu mai contează. „Lupta de idei” se duce, mai întotdeauna, pe un palier extrem de îngust, şi anume cum e corect să le spunem: romi sau ţigani!

 • Dileme, stupori, resemnare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dileme, stupori, resemnare

  Spus pe româneşte, „a avea o dilemă” înseamnă ceva de genul: orice-ai face tot prost iese! Ai la îndemînă, să zicem, două soluţii distincte (ba chiar opuse), dar pînă la urmă ambele te duc în aceeaşi fundătură. Nu poti ajunge la un răspuns valabil, indiferent dacă o iei „hăis” sau „cea”. Asta se poate întîmpla din mai multe motive.

 • Curiozităţile bărbaţilor
despre zonele intime feminine, explicate „fără perdea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curiozităţile bărbaţilor despre zonele intime feminine, explicate „fără perdea“

  Cât de grei sunt sânii? Ce este areola? De ce nu alăptează şi bărbaţii? Chiar şi pentru cei mai educaţi bărbaţi, corpul feminin continuă să fie un mister. Reprezentanţii sexului masculin au multe curiozităţi despre zonele intime ale femeilor, iar specialiştii le oferă câteva răspunsuri „fără perdea“.

 • Dileme ortodoxe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dileme ortodoxe

  Perpetuarea conflictului din Ucraina şi ameninţările, mai mult sau mai puţin voalate, la adresa Moldovei, au şi o implicaţie teologică majoră. Chiar dacă nu este imediat vizbilă, aceasta îşi produce efectele.

 • Lupta răspunsului cu întrebarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta răspunsului cu întrebarea

  Cunosc oameni inteligenţi pe care întrebările proaste îi năucesc. Naţiunile o iau razna, şi ele, dacă n-au la ce răspunde.