Stiri despre democratie liberala

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Leviathanul
liberal“, Vladimir Putin şi democraţia liberală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Leviathanul liberal“, Vladimir Putin şi democraţia liberală

  Mai recentul material publicat de The Financial Times a reactivat multe dintre temerile noastre existenţiale legate de Rusia post-sovietică. Modul şi tonalitatea în care s-a prezentat interviul lui Vladimir Putin în presa de la noi nu face decât să ne încurce în a judeca la rece ceea ce s-a spus, deşi ideile generale nu sunt noi.

 • ANALIZĂ George Friedman: Naţionalismul e în creştere, nu fascismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ George Friedman: Naţionalismul e în creştere, nu fascismul

  Recent, au apărut mai multe articole şi declaraţii care afirmă că fascismul este în creştere în Europa şi că Donald Trump este un exemplu american de fascism. Aceasta este o denaturare a unui fenomen foarte real. Statul naţional se reafirmă drept principalul vehicul al vieţii politice.

 • Cei 13 generali maghiari şi românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei 13 generali maghiari şi românii

  Arad. Parcul Reconcilierii. Trei cetăţeni anonimi îşi bat joc de culorile naţionale ale României, vandalizând* monumentul celor 13 generali maghiari executaţi în 1849. Gestul şochează. El vine în contextul convingerii multora că aceşti generali au ucis zeci de mii de români. Într-un articol obiectiv, care nu-i  menajează nici pe maghiari, istoricul LADÓ Árpád-Gellért explică de ce resentimentele românilor faţă de cei 13 sunt nejustificate.

 • Ce punem în prim-plan?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce punem în prim-plan?

  Epoca adevărurilor, angajamentelor şi categoriilor universale a apus şi asta, pe noi, cei ce am trăit trecerea ce părea imposibilă din partea rea a istoriei  (comunismul) de partea ei cea bună (libertatea şi democraţia), ne cam descumpăneşte.