Stiri despre deconspirare

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Deconspirare şi democratizare. O evaluare şi o propunere de acţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deconspirare şi democratizare. O evaluare şi o propunere de acţiune

  În urmă cu trei decenii planificatorii politici occidentali, specialiştii în procesele de democratizare şi o mână de lideri intelectuali politici şi intelectuali din Europa de Est şi-au pus problema reţetei miraculoase a democratizării societăţilor din fostul bloc sovietic.

 • Cum se lăudau securiştii lui Ceauşescu când vânau „sectanţi“. Ce păţeau românii care făceau yoga sau cei care aderau la „Martorii lui Iehova“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se lăudau securiştii lui Ceauşescu când vânau „sectanţi“. Ce păţeau românii care făceau yoga sau cei care aderau la „Martorii lui Iehova“

  În prezent, adepţii MISA se integrează în absolut în văzul întregii lumi, martorii lui Iehova umblă din casă în casă spre a-şi aduna adepţi, iar bisericile sunt deschise oricărui român. În perioada comunistă însă, oamenii erau nevoiţi să-şi ascundă credinţele religioase, fiind fugăriţi de sistemul de opresiune. Rudele apropiate te turnau la Securitate dacă îţi dezvăluiai cele mai intime credinţe.

 • Sinapsa negativă şi logica tăcerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sinapsa negativă şi logica tăcerii

  Deconspirarea succesivă a mai multor „băieţi deştepţi” şi „fetiţe isteţe” le-a inspirat comentatorilor metafora efectului domino. Metafora este plastică şi pune accentul pe succesiunea evenimentelor, care încep cu punerea sub urmărire şi se încheie cu decizia definitivă a Judecătorului. Metafora are şi o limită, un neajuns.

 • Cazul Turcescu: „Un nebun aruncă o piatră în lac şi zece sănătoşi se reped să o scoată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Turcescu: „Un nebun aruncă o piatră în lac şi zece sănătoşi se reped să o scoată”

  E zicala veche ce mi se pare potrivită în cazul Turcescu. Poate jurnaliştii profesionişti – cîţi or mai fi? – ştiu mai multe, au mai multe informaţii dar din postura mea de spectator aşa se vede: au trecut trei săptămîni de la „deconspirarea” în direct - spectacol de un gust îndoielnic oferit colegilor de platou hipnotizaţi şi ochilor nevăzuţi, dar probabil holbaţi, ai telespectatorilor.

 • Şase întrebări-cheie despre deconspirarea lui Turcescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase întrebări-cheie despre deconspirarea lui Turcescu

  Lumea politică a fost dinamitată de mărturia jurnalistului Robert Turcescu, potrivit căreia acesta ar fi fost ofiţer sub acoperire. Însă dincolo de emoţia „dezvăluirii”, care nu a fost probată nicicum, rămân câteva întrebări ale căror răspunsuri pot spune cât adevăr este în această poveste

 • Disperare. Profilul românilor care au stat cu mortul în casă ca să-i încaseze pensia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Disperare. Profilul românilor care au stat cu mortul în casă ca să-i încaseze pensia

  De-a lungul timpului au fost descoperite mai multe persoane care nu au declarat decesul părinţilor pentru a primi în continuare pensia acestora. Cei care îşi ţin morţii în casă, precum clujeanul Radu Tişea, care a stat cu cadavrul mamei sale în locuinţă timp de trei ani, sunt adevăraţi sociopaţi, spun specialiştii.

 • A fost deconspirat dl SOV!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost deconspirat dl SOV!

  Deconspirarea e, mai degrabă, o confirmare oficială, dar ar merita să aflăm răspunsul la întrebările: de ce?, de ce acum?

Modifică Setările