Stiri despre dcfta

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Planurile
autorităţilor pentru cucerirea pieţei UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planurile autorităţilor pentru cucerirea pieţei UE

  Autorităţile de la Chişinău au anunţat care sunt priorităţile stabilite pentru acest an în privinţa implementării Acordului de Liber Schimb Republica Moldova-Uniunea Europeană (DCFTA). Printre acestea se numără aplicarea prevederilor planului de acţiuni, accesul exporturilor de produse de origine animalieră pe pieţele UE, îmbunătăţirea infrastructurii calităţii şi adoptarea legislaţiei ce ţine de sectorul energetic.

 • Usatîi vrea referendum pentru orientarea Chişinăului către UE sau Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Usatîi vrea referendum pentru orientarea Chişinăului către UE sau Rusia

  Deşi iniţial susţinea că este necesară o pauză în ceea ce ţine de implementarea Acordului de Asociere cu UE, liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a precizat ulterior că se opune suspendării acestuia, dar ar vrea ca vectorul extern al Republicii Moldova să fie decis prin referendum.

 • Noul acord dintre
Armenia şi UE, tăcerea Rusiei şi eventualele implicaţii pentru Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul acord dintre Armenia şi UE, tăcerea Rusiei şi eventualele implicaţii pentru Moldova

  Iniţiativa de a negocia un nou acord armeano-comunitar pare inocentă, însă implicaţiile pe care aceasta le poate avea pentru ţările semnatare ale Acordurilor de Asociere şi DCFTA cu UE, în particular pentru Moldova, sunt, deocamdată, trecute cu vederea, se rată într-o analiză realizată pentru IPN de expertul în politică externă, Dionis Cenuşa.

 • Tiraspolul se zbate
între şansele UE şi dependenţa de Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiraspolul se zbate între şansele UE şi dependenţa de Moscova

  Uniunea Europeană nu va prelungi Preferinţele Comerciale Autonome pentru Transnistria, însă poartă discuţii cu Chişinăul şi Tiraspolul pentru găsirea unei modalităţi de aplicare a Acordului de Liber Schimb şi în stânga Nistrului. Tiraspolul trebuie să decidă dacă vrea sau nu aplicarea Acordului de Liber Schimb pe teritoriul controlat de el, însă ar trebui să o facă în aşa mod ca să nu supere Moscova.

 • Ce nu
le spune guvernarea agenţilor economici despre Acordul cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu le spune guvernarea agenţilor economici despre Acordul cu UE

  Experţii internaţionali atenţionează reprezentanţii businessului mic şi mijlociu din Republica Moldova despre faptul că pentru a beneficia de oportunităţile Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană va fi necesar să facă faţă schimbărilor, provocărilor şi dificultăţilor legate de respectarea noilor reguli.

 • Transnistria vrea să se integreze în Eurasia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transnistria vrea să se integreze în Eurasia

  Într-o intervenţie pentru portalul prorus regnum.ru, aşa-numitul minister de Externe al Transnistriei, condus de Nina Ştanski, a precizat că nu duce tratative privind aplicarea în regiunea separatistă a prevederilor Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) dintre Republica Moldova şi UE.

 • INTERVIU Barroso, preşedintele Comisiei Europene: „Moldova are nevoie de consens naţional, nu de politici partizane“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Barroso, preşedintele Comisiei Europene: „Moldova are nevoie de consens naţional, nu de politici partizane“

  Într-un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“, preşedintele Comisiei Europene, care se află azi la Chişinău, spune că Acordul de Asociere la UE, pe care îl vom semna pe 27 iunie, va aduce beneficii atât Moldovei, cât şi ţărilor vecine şi Rusiei. José Manuel Barroso vorbeşte despre importanţa reformelor şi spulberă miturile negative legate de asocierea la UE, promovate de unele forţe interne.

Modifică Setările