Stiri despre datorii suverane

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grecia şi
creditorii săi au ajuns la un acord în privinţa reformelor, care să deblocheze noul ajutor financiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecia şi creditorii săi au ajuns la un acord în privinţa reformelor, care să deblocheze noul ajutor financiar

  Întâlnirea de luni a Miniştrilor de Finanţe ai zonei euro a rezultat într-un acord cu privire la elaborarea unor noi reforme care să garanteze acordarea celui de-al treilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia. Experţi internaţionali sunt aşteptaţi să evalueze tehnic situaţia ţării şi să formuleze reformele concrete pe care Atena va trebui să le urmeze, potrivit Associated Press şi Reuters.

 • Datoriile Greciei pot periclita apartenenţa ei la zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datoriile Greciei pot periclita apartenenţa ei la zona euro

  Datoriile cele mai mari ale Greciei au scadenţa în luna iulie a acestui an, de plata acestora depinzând chiar statutul Atenei de membru al zonei euro. Însă, cel de-al treilea şi cel mai recent ajutor de răscumpărare a datoriilor greceşti este suspendat, iar poziţiile părţilor negociatoare nu dau semne de reconciliere, scriu CNN Money şi Washington Post.

 • 7 semne de care se tem economiştii. Intrăm din nou în recesiune?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 semne de care se tem economiştii. Intrăm din nou în recesiune?

  În ciuda aparenţelor, problemele din economia americană, care au declanşat iniţial spargerea bulei imobiliare şi criza financiară actuală nu au fost nici pe departe rezolvate. Pe fondul deciziilor mai degrabă haotice ale decidenţilor, dezechilibrele economice şi financiare s-au accentuat în ultimii ani.

 • Soarta Uniunii Europene se decide în septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarta Uniunii Europene se decide în septembrie

  Luna viitoare, UE ar putea lua decizii de care depinde viitorul monedei unice: crearea unei uniuni bancare, aprobarea ajutoarelor pentru Grecia şi intervenţia BCE pe piaţa datoriilor suverane.

 • Standard & Poor's ameninţă Japonia cu reducerea ratingului suveran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Standard & Poor's ameninţă Japonia cu reducerea ratingului suveran

  Standard and Poor's, agenţia americană de evaluare financiară, avertizează că este posibilă o reducere a ratingului suveran „AA-" al Japoniei, care se află oricum sub prognoză negativă, asta dacă perspectiva creşterii economice pe termen mediu se va înrăutăţi.

 • Criza datoriilor suverane - o criză a datoriilor “coloniilor” Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza datoriilor suverane - o criză a datoriilor “coloniilor” Uniunii Europene

  Criza Europei se amplifică, iar summitul de la Bruxelles nu pare a fi dat foarte multe dintre răspunsurile de care pieţele aveau nevoie. Statele membre ale Uniunii au fost absorbite într-un “joc de domino”, ale cărui efecte negative se transmit tot mai rapid, iar vânzarea de obligaţiuni, fie ea şi la comun – aşa cum propun unii dintre liderii europeni, nu rezolvă în sine problema datoriei. Şi nici nu schimbă cauza structurală

 • Finele săptămânii poate aduce sfârşitul sau renaşterea monedei unice europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Finele săptămânii poate aduce sfârşitul sau renaşterea monedei unice europene

  Soarta monedei unice şi totodată viitorul proiectului European vor fi decise în ultimele trei zile ale acestei săptămâni. Miercuri  7 decembrie, Parlamentul Elen va vota bugetul pe 2012. Joi 8 decembrie, va avea loc o primă întâlnire între preşedintele Franţei şi Cancelarul Germaniei, şi va începe summitul UE de la Bruxelles. Iar vineri 9 decembrie se vor discuta în plenul summitului posibilitatea creşterea puterii de interv

 • E oficial! OECD spune că Europa va intra la anul într-o “uşoară” recesiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E oficial! OECD spune că Europa va intra la anul într-o “uşoară” recesiune

  Potrivit prognozelor OECD, ritmul de creştere al economiei europene se va reduce până la un nivel de doar 0,2% în 2012, semnificativ sub cel de 1,6% înregistrat în cursul acestui an. Analişti Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare spun că actuala criză a datoriilor suverane din Europa rămâne în continuare cea mai mare ameninţare la adresa economiei globale.

 • Poate Fondul Monetar Internaţional să salveze lumea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate Fondul Monetar Internaţional să salveze lumea?

  Dacă furtuna financiară se temperează, pe termen scurt cel puţin, lumea nu ar avea neapărat nevoie de un salvator! Iar dacă turbulenţele se înteţesc, Fondul Monetar Internaţional oricum nu ar avea suficient de multe resurse pentru a interveni eficient.

 • Bursele scad pe fondul neînţelegilor privind planul de salvare a Greciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bursele scad pe fondul neînţelegilor privind planul de salvare a Greciei

  Bursele europene pierd miercuri din terenul câştigat în cele trei şedinţe de tranzacţionare anterioare ca urmare a scăderii optimismului investitorilor referitor la capacitatea liderilor europeni pentru a ajunge la un consens privind rezolvarea crizei din zona euro.

 • Alba-Neagra în versiune grecească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba-Neagra în versiune grecească

  Falimentul Greciei este din ce în ce mai probabil, fiind o variantă luată în calcul chiar la nivelul Uniunii Europene. Preşedintele băncii centrale olandeze, Klaas Knot, care este şi membru în consiliul de conducere al Băncii Central Europene – BCE, a declarat că nu exclude posibilitatea intrării Greciei în incapacitate de plată. El a spus că imposibilitatea Greciei de a-şi plăti datoriile este „unul dintre scenariile“ l

 • Comerţul mondial încetineşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comerţul mondial încetineşte

  Rata de creştere a comerţului la nivel global s-a redus spectaculos, ca urmare a scăderii încrederii în relansarea economiei globale.

Modifică Setările