Stiri despre dan oltean

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Piesa anului 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piesa anului 2017

  Orice analiză filologico-teatrală ambiţionând să fie cât de cât serioasă a scrierii lui Daniel Oltean „50 de secunde“, declarată de juriul concursului organizat de UNITER, „Cea mai bună piesă românească a anului 2017“, ar trebui să înceapă cu o seamă de consideraţii teoretice.

 • FOTO  Gazele naturale au ajuns la porţile oraşului
Corabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Gazele naturale au ajuns la porţile oraşului Corabia

  După o aşteptare de zeci de ani, locuitorii oraşului Corabia sunt mai aproape cu un an de a-şi vedea rezolvată cea mai mare problemă: gaze naturale din reţea, nu de la butelii. Primăria oraşului a predat amplasamentul pentru realizarea reţelei de gaze naturale către firma ce şi-a adjudecat licitaţia şi, de miercuri – 4 iunie, lucrările au început. Primii locuitori vor avea gaze naturale la aragaz din reţea în maximum un an.

 • FOTO  Au început operaţiunile pentru resuscitarea sistemului de irigaţii de la Corabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Au început operaţiunile pentru resuscitarea sistemului de irigaţii de la Corabia

  Luni – 4 noiembrie, au demarat, în cartierul Celeiu din oraşul Corabia, judeţul Olt, lucrările pentru decolmatarea canalului de priză de pe raza acestei localităţi. Odată încheiată această operaţiune se va facilita irigarea terenurilor agricole din această parte a ţării. Acest lucru va duce la recolte mai bune, simultan cu o scăderea costurilor pentru irigare. Apa din Dunăre va putea fi folosită pentru lucrările agricole din primăvara 2014.

 • FOTO  Contractul pentru reabilitarea cetăţii
Sucidava se semnează marţi la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Contractul pentru reabilitarea cetăţii Sucidava se semnează marţi la Craiova

  Reabilitarea cetăţii romane Sucidava din apropierea oraşului Corabia, judeţul Olt, intră în linie dreaptă. Primarul localităţii, Iulică Oane, se va afla, marţi – 8 octombrie, la Craiova, pentru a semna contractul de finanţare pentru reabilitarea cetăţii menţionate. Valoarea lucrărilor se ridică la 14,6 milioane lei, acestea trebuind să fie terminate în doi ani de la momentul semnării contractului cu firma ce-şi va adjudeca licitaţia.

 • FOTO  Zona agricolă
Corabia,
irigată cu apă din Dunăre de la toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Zona agricolă Corabia, irigată cu apă din Dunăre de la toamnă

  Veşti bune pentru proprietarii de terenuri agricole din zona oraşului Corabia. Începând din această toamnă, o suprafaţă însemnată din acest perimetru va fi irigată cu apă direct din Dunăre. Beneficiari vor fi atât marile societăţi agricole, dar şi micii fermieri. Inţiatori ai demersului resuscitării sistemului de irigaţii sunt Primăria oraşului Corabia şi Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

 • Tragedii în familie: violul şi incestul, pedepsite de magistraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragedii în familie: violul şi incestul, pedepsite de magistraţi

  De la începutul anului trecut, oficial, au fost înregistrate 12 cazuri de minori abuzaţi. Numărul victimelor este, în realitate, mult mai mare. Astzi, un bărbat din Vulcan şi-a primit sentinţa, după ce şi-a abuzat sexual propria fiică, în vârstă de numai 14 ani.

Modifică Setările