Stiri despre cristian patrasconiu

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Întrebări şi răspunsuri esenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebări şi răspunsuri esenţiale

  Ce a reprezentat, în realitate, comunismul? Mai înseamnă el ceva cu adevărat astăzi? Este o idee moartă sau, măcar, pe vecie compromisă ori merită el să i se mai dea o şansă?

 • FRAGMENT Scriitorul israelian Eshkol Nevo vine la Bucureşti pentru lansarea romanului „Trei Etaje”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Scriitorul israelian Eshkol Nevo vine la Bucureşti pentru lansarea romanului „Trei Etaje”

  Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o întâlnire cu publicul a scriitorului Eshkol Nevo, cea mai importantă voce a noii generaţii de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Trei etaje”, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Ioanei Petridean. La eveniment vor participa, alături de autor, scriitorii şi jurnaliştii Marius Constantinescu şi Cristian Pătrăşconiu.

 • Volumul „Alexis sau Tratat despre lupta zadarnică. Lovitura de graţie“, de Marguerite Yourcenar, lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Volumul „Alexis sau Tratat despre lupta zadarnică. Lovitura de graţie“, de Marguerite Yourcenar, lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu

  Miercuri, 20 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, are loc lansarea volumului „Alexis sau Tratat despre lupta zadarnică. Lovitura de graţie” de Marguerite Yourcenar, apărută la editura Humanitas. La eveniment vor vorbi Adela Greceanu (scriitoare şi jurnalistă culturală), Cristian Pătrăşconiu (jurnalist cultural) şi Cosmin Ciotloş (critic literar). Discuţia va fi moderată de Denisa Comănescu.

 • Procesul gândirii politic corecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procesul gândirii politic corecte

  Nu doar foarte interesantă, pe alocuri de-a dreptul fascinantă prin capacitatea de organizare a argumentelor menite să fundamenteze opinii adesea foarte categorice, ci şi extrem de utilă mi se pare cartea „America la răscruce“, apărută în anul 2017 la editura bucureşteană Humanitas.