Stiri despre cristian lascu

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Cristian Lascu, speologul care a descoperit Peştera Movile, unică în lume: „În anii ’80, am trăit adevărata «Epocă de Aur» sub pământ“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Cristian Lascu, speologul care a descoperit Peştera Movile, unică în lume: „În anii ’80, am trăit adevărata «Epocă de Aur» sub pământ“

  Pasiunea pentru speologie l-a făcut pe Cristian Lascu să se simtă toată viaţa într-o vacanţă continuă, trăind revelaţia unor locuri unde n-a mai călcat nimeni niciodată. Cele mai mari satisfacţii de cercetător le-a avut în anii cumpliţi ai regimului ceauşist, când s-a petrecut fenomenul „emigrării sub pământ în masă“ a tinerilor pasionaţi şi curioşi de speologie, care au descoperit, în adâncuri, adevărate bogăţii: peste 10.000 de noi peşteri.

 • Alpin Film Festival se va ţine weekendul
viitor la Predeal VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alpin Film Festival se va ţine weekendul viitor la Predeal VIDEO

  Oraşul Predeal va găzdui, în perioada 4-6 martie 2016, ediţia pilot a evenimentului ALPIN FILM FESTIVAL, primul festival internaţional de film, carte şi fotografie destinat promovării culturii şi civilizaţiei montane din România. Desfăşurat în oraşul aflat la cea mai mare altitudine din ţară, evenimentul va reuni, timp de trei zile, proiecţii de film, expoziţii de fotografie, lansări de carte, precum şi un salon de carte montană.

 • Cu binoclul, peste Văcăreṣti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu binoclul, peste Văcăreṣti

  Mulṭi bucureṣteni vor fi trecut cu maṣina, ca ṣi mine, pe lângă un dâmb verde, ce se înalṭă din buza ṣoselei, pe dreapta Căii Vitan-Bârzeṣti. Cu târgul ei de maṣini ṣi cu clădirile indecise stilistic, fie vechi sau noi, sărace sau rodul unor investiṭii pe care criza economică a ultimilor ani le-a cam îndoit, zona arată ca un coridor de trecere, dinspre nimic spre altceva.