Stiri despre cosi fan tutte

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Topul „Despre Opera” 2017: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul „Despre Opera” 2017: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului

  Am ajuns şi la momentul unui bilanţ artistic al anului 2017. Dacă anul trecut cea mai dificilă alegere era departajarea între trei spectacole extraordinare (Parsifal, Manon şi Fidelio), anul acesta mi se pare dificil să selectez vreun spectacol de operă din teatrele româneşti ca fiind reprezentativ (incluzând şi noutatea printre criteriile de selecţie, pe lângă performanţa muzicală în sine).

 • F..k, yeah! Ăsta e Mozart!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  F..k, yeah! Ăsta e Mozart!

  Într-o noapte, Vineri spre Sâmbătă, 8/9 Septembrie 2017, la Ateneul Român/ Mozart – Così fan tutte/ Les Musiciens du Louvre, Opt membri ai Corului Filarmonicii „George Enescu”/ Dirijor: Mark Minkowski/ Ana Maria Labin (Fiordiligi), Serena Malfi (Dorabella), Robert Gleadow (Guglielmo), Anicio Zorzi (Ferrando), Jean-Sebastien Bou (Don Alfonso), Giulia Semenzato (Despina)

 • Debuturi, reîntâlniri, confirmări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi, reîntâlniri, confirmări

  Am revenit în sala Operei bucureştene pentru a urmări spectacole în care s-au regăsit şi debuturi interesante şi oaspeţi de reală calitate şi, firesc, solişti „ai casei” care şi-au reluat personajele de succes, parte dintre ei evoluând în ambele reprezentaţii.

 • „Così fan tutte”, premiera de la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Così fan tutte”, premiera de la Opera bucureşteană

  A fost o nouă montare a opusului mozartian, după câteva care au îmbogăţit în ultimii 50 de ani afişul primei scene lirice naţionale, acum o coproducţie cu Garsington Opera din Marea Britanie.

 • La Opera bucureşteană. Così… Così…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera bucureşteană. Così… Così…

  Aşa… şi aşa! aş spune, menţionând impresia pe care mi-a lasat-o ultima premieră a Operei bucureştene. Incerc să mă explic. Cosi fan tutte ossia La scuola degli amanti este o operă comică ce dispune de toate atributele geniului mozartian, în primul rând de o muzică sublimă care depăşeşete aici – dacă se poate spune astfel – chiar şi simţul dramatic de care dispune compozitorul. Autorii o intitulează Dramma giocoso.

 • Paradoxala producţie „Cosi fan tutte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paradoxala producţie „Cosi fan tutte“

  Pentru publicul bucureştean nu mai este demult o surpriză faptul că mai toate noile producţii propuse de Opera Naţională sunt fie aduse ca atare din Anglia, fie puse în scenă de echipe britanice sau, eventual, din Australia, singurele excepţii fiind, din câte îmi amintesc, „neuitata“ Tosca, împrumutată de la Volksoper Viena şi regizoarea sud-americană care a montat Oedip,

 • Carrie Bradshaw la Così fan tutti (sau tutte)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carrie Bradshaw la Così fan tutti (sau tutte)

  Ce căutam noi patru, adică Samantha, Miranda, Charlotte şi cu mine, la Bucureşti nu e important. În orice caz, ne-am schimbat părerea despre Europa de Est. Bucureşti este capitala unei ţări numite România şi nimic nu aminteşte de Dracula din Transilvania. Ideea este că Mr. Big m-a dus de atâtea ori la operă încât a început să-mi placă şi mi-am propus să mergem şi aici.

 • Soprana Andreea Soare şi baritonul Cătălin Ţoropoc,  la Adevărul live. Invitaţie la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Andreea Soare şi baritonul Cătălin Ţoropoc,  la Adevărul live. Invitaţie la"Cosi fan tutte", premiera de la Opera Naţională Bucureşti VIDEO

  Spectacolul „Così fan tutte” de W. A. Mozart, realizat în co-producţie cu Opera Garsington din Marea Britanie, va avea premiera pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), sâmbătă, de la ora 19.00. Astăzi, la Adevarul Live, de la ora 12.00, au fost invitaţi soprana Andreea Soare şi baritonul Cătălin Ţoropoc, care au vorbit de noua producţie ONB.

 • Opera „Così fan tutte” de Mozart, premiera la Opera Naţionala Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Così fan tutte” de Mozart, premiera la Opera Naţionala Bucureşti

  Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti are loc premiera spectacolului de operă „Così fan tutte” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia artistului britanic John Fulljames, regizor asociat al Royal Opera House „Covent Garden” din Londra.

 • Mai
avem nevoie de eleganţă şi sobrietate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de eleganţă şi sobrietate?

  M-am gândit la întrebarea din titlu când ascultam trei dintre cele mai recente apariţii de pe piaţa discografică: Schubert cu pianistul Rudolf Buchbinder şi albumul „Verdi” al sopranei Anna Netrebko. Şi aş vrea să cred că un răspuns pozitiv nu ar fi decât salvator măcar pentru unii, dacă nu pentru toţi oamenii din jur.

 • Muzica lui Mozart la castelul regal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzica lui Mozart la castelul regal

  12 noiembrie Opera „Così fan tutte“, de W.A. Mozart, va fi distribuită, cu „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Numărul al nouălea din colecţia „Mari spectacole de operă“ conţine un album cartonat, un CD şi un DVD.

 • Operă de colecţie: „Così fan tutte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Operă de colecţie: „Così fan tutte“

  Opera lui Mozart, „Così fan tutte“, o poveste de iubire cu năbădăi, se distribuie împreună cu ziarul, la preţul de 19,99 lei.

 • Opera „Così fan tutte“, numai cu „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Così fan tutte“, numai cu „Adevărul“

  VINERI, 12 NOIEMBRIE Opera lui Mozart, o poveste de iubire cu năbădăi, se distribuie săptămâna viitoare, împreună cu ziarul, la preţul de 19,99 lei. Pachetul conţine două înregistrări, audio şi video, pe CD şi pe DVD, şi o carte de 64 de pagini, cu informaţii despre opera „Così fan tutte“.

Modifică Setările