consum carne - ultimele știri
Valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut considerabil în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani, informează Deutsche Welle.
Preţul este, în această perioadă, un aspect de care consumatorii ţin cont când aleg ce pun pe masa de Paşte, însă medicii recomandă să cumpărăm doar din locuri sigure, riscurile de îmbolnăvire fiind în caz contrar enorme.
Proteinele sunt extrem de sănătoase, însă doar dacă le consumi cu măsură. Chiar dacă dietele bogate în proteine te pot ajuta să slăbeşti, pe termen lung pot influenţa negativ acidul uric din sânge, care creşte riscul apariţiei infecţiilor, cancerului...
Carnea este apetisantă, hrănitoare, îţi oferă aminoazici esenţiali şi substanţe nutritive de care organismul are neapărată nevoie. Este necesară copiilor al căror organism e în plină dezvoltare. Excesele sunt însă de evitat!
Potrivit datelor INS, citate de iniţiatorii campaniei “Taie TVA la carne”, un român consumă aproape 58 de kilograme de carne în fiecare an. Din acest total, 18,5 kilograme reprezintă consumul de carne de pui, 11,8 kilograme de carne de porc, 3,2 kilo...