Stiri despre cellia costea

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Soprana Cellia Costea, invitată specială a lui Mario Frangoulis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Cellia Costea, invitată specială a lui Mario Frangoulis

  Soprana Cellia Costea i se alătură tenorului Mario Frangoulis pe scena Sălii Palatului pe 20 aprilie. Acompaniat de Orchestra Simfonică Bucureşti sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis, Mario Frangoulis propune publicului atât un program alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori, cât şi binecunoscutele sale interpretări clasice crossover.

 • „Don Carlos”, premieră
la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Carlos”, premieră la Operă

  Marele titlu verdian a fost apreciat de noua conducere interimară a primei scene lirice naţionale drept potrivit spre a fi produs ca întâia montare a mandatului. Un demers pretenţios, pentru care a ales versiunea în patru acte, în limba italiană.

 • Don Carlo @ ONB, cu bune şi cu rele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Carlo @ ONB, cu bune şi cu rele

  N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

 • „Simon Boccanegra”,
concert exemplar la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra”, concert exemplar la Sala Radio

  O tradiţie de 50 de ani se perpetuează întru renumele Formaţiilor Muzicale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, al managerilor lor din toate timpurile, care nu au abdicat de la valoroasele proiecte ale operelor reprezentate anual în concert.

 • Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra

  Anul acesta, Orchestra Naţională Radio a prezentat în concert Simon Boccanegra, una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Verdi, în ciuda unei popularităţi destul de reduse până recent. Readucerea în atenţie a lui Simon i se datorează lui Plácido Domingo, care şi-a început cariera de bariton cu acest rol, după 40 de ani de tenorat.

 • „Simon Boccanegra“, premieră la Opera Română Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra“, premieră la Opera Română Craiova

  Ambiţiile managerului scenei lirice din Bănie, Antoniu Zamfir, sunt mari. S-au evidenţiat pe parcursul puţinilor ani de când conduce instituţia. Mai întâi a obţinut schimbarea denumirii din „teatru liric” în Opera Română Craiova, pentru prima dată în istorie. Apoi, obligat de onorarea proaspetei titulaturi, a refrişat repertoriul cu producţii noi din literatura universală de gen.

 • Simon Boccanegra din Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simon Boccanegra din Craiova

  De ceva vreme se întâmplă la Opera Română din Craiova tot felul de lucruri care, cel puţin pe hârtie, arată foarte interesant. Am regretat că n-am revăzut-o pe Cellia Costea în Tosca, acum câteva luni, şi m-am decis destul de repede să n-o mai ratez în rolul Ameliei din Simon Boccanegra.

 • Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes

  Forţele reunite ale Radioului şi ale Corului Filarmonicii „George Enescu” au încercat să realizeze ceea ce în stagiunile regulate părea imposibil: Simfonia celor o mie, de Gustav Mahler.

 • Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti

  Ionuţ Pascu ESTE Don Giovanni! Acum aproape doi ani, baritonul Ionuţ Pascu a debutat în rolul titular din „Don Giovanni” de Mozart în spectacolul Operei Naţionale Bucureşti. De curând, l-am revăzut în aceeaşi producţie.

 • Aida la ONB cu superba Cellia Costea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aida la ONB cu superba Cellia Costea

  O aşteptam să revină pe Cellia Costea, devenită o raritate pe scena de la Bucureşti, poate cea mai puţin divă dintre sopranele care au plecat în lume, dar cu o reputaţie artistică impecabilă.

 • A renăscut ciclul „Vă place opera?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A renăscut ciclul „Vă place opera?”

  Puţină istorie. Iniţiate în mai 1984 sub egida Televiziunii Române, realizate de cunoscutul teleast Luminiţa Constantinescu, concertele din ciclul „Vă place opera?” au fiinţat până în 1995, după care au dispărut. De ce oare? Nu se ştie.

Modifică Setările