Stiri despre cecilia bartoli

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Jubileul mezzosopranei Liliana Nikiteanu – 35 de
ani de carieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jubileul mezzosopranei Liliana Nikiteanu – 35 de ani de carieră

  Iată cât timp s-a scurs de când reputata mezzosoprană Liliana Nikiteanu desfăşoară o importantă activitate pe eşichierul liric mondial, mult centrată pe Opera din Zürich, unul dintre teatrele de maximă importanţă şi prestigiu. După şapte ani de la interviul anterior, inclus în recentul meu volum „Întâlnire cu opera – interviuri”, ne reîntâlnim acum prin e-mail.

 • Despre Excelenţa fără vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Excelenţa fără vârstă

  La 53 ani, o cântăreaţă de operă este cel mai probabil să fie la zenitul unei cariere; la 18 ani, un violonist e cel mai probabil doar elev sau student şi pregăteşte concursuri care să-l propulseze în  lumea mare de concert. Altfel stau lucrurile pentru mezzosoprana Cecilia Bartoli şi violonistul Daniel Lozakovich – două excepţii care demonstrează că Excelenţa nu are vârstă.

 • Vivaldi (din nou) cu Cecilia Bartoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vivaldi (din nou) cu Cecilia Bartoli

  Mezzosoprana Cecilia Bartoli este una dintre cele mai spectaculoase şi iubite cântăreţe de operă ale timpurilor noastre, cu un succes care se reflectă şi în cantitatea impresionantă de discuri pe care publicul de pe întregul mapamond i le-a cumpărat.

 • Muzica
barocă - pentru genii în devenire. Sau pentru oameni normali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzica barocă - pentru genii în devenire. Sau pentru oameni normali

  „Dacă ascultăm muzică barocă, neuronii capătă un ritm de activitate ciclică între 8 şi 12 cicli pe secundă, ceea ce se întâmplă numai în cazul geniilor! Numai că geniile îl au permanent, în vreme ce omul care ascultă muzică îl are doar cât ascultă muzica, dar este suficient, pentru că îmbunătăţeşte memoria.“

 • Nominalizări la
premiile Grammy – muzică clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nominalizări la premiile Grammy – muzică clasică

  15 februarie 2016 este data la care vor fi anunţaţi câştigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute şi importante distincţii din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, şi cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces şi din România, difuzate şi la Radio România Muzical.

 • St
Petersburg cu Cecilia Bartoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  St Petersburg cu Cecilia Bartoli

  Interpreta de muzică clasică cu cele mai multe discuri vândute în prezent: aceasta este mezzosoprana italiană Cecilia Bartoli – un adevărat fenomen vocal şi intelectual; pentru că, desigur, casa de discuri cu care colaborează, Decca, are un marketing exemplar, dar mai mult decât atât, Cecilia Bartoli însăşi este o artistă ieşită din tipare, surprinzătoare pe fiecare dintre albumele pe care le înregistrează.

 • „Misiunea”
Ceciliei Bartoli continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Misiunea” Ceciliei Bartoli continuă

  Ne despart doar câteva zile de debutul lunii septembrie, şi dacă până acum, piaţa discografică a fost în vacanţă, din 2 septembrie se anunţă o avalanşă de discuri noi şi foarte interesante. Cum să nu fie interesant un disc pe care apare vocea celebrissimei mezzo-soprane Cecilia Bartoli?

 • Îmi place Cecilia Bartoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îmi place Cecilia Bartoli

  Are numeroşi adevăraţi fani care urmăresc toate recitalurile celebrei mezzosoprane; nu sunt una dintre aceştia, însă, da, îmi place Cecilia Bartoli şi am un motiv în plus să-mi placă, graţie noului ei CD care se va lansa la nivel internaţional în 20 mai, dar care poate fi ascultat în premieră românească mâine, 18 mai.

 • Mezzosoprana Cecilia Bartoli:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mezzosoprana Cecilia Bartoli: "Cred în puterea muzicii"

  Una dintre cele mai renumite cântăreţe de operă din lume, Cecilia Bartoli (Italia), sparge tiparele tradiţionale: pe albumul „Mission“ apare rasă pe cap, în ţinută de preot catolic

Modifică Setările