Stiri despre carmen lidia vidu

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021

  O coincidenţă stranie face ca în aceeaşi zi în care am aflat că Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru nu mai sunt printre noi, Festivalul Enescu să programeze la Ateneu şi la Sala Palatului două concerte de muzică sacră.

 • Revoluţie şi pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţie şi pandemie

  Spectacolul multimedia al lui Carmen Vidu e un capitol dintr-un proiect mai amplu numit „Jurnal de România”, a cărui temă centrală este relaţia teatrului cu societatea prezentată printr-un procedeu regizoral în care, practic, actorii sunt scenariştii şi interpreţii propriilor lor biografii.

 • Femeia fără umbră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeia fără umbră

  A început şi festivalul de operă de la Enescu 2019, cu Bartók (la Ateneu, pe care l-am ratat) şi cu creaţia românească a Femeii fără umbră, la Sala Palatului. Vor mai urma încă 14 titluri, dacă socotim şi spectacolul cu Œdipe de la ONB din 21 Septembrie. E un record. Şi mai toate sunt în concert.

 • INTERVIU Carmen Lidia Vidu despre spectacolul „Die Frau Ohne Schatten“: „Probabil
am să vă amuz, dar am plâns trei zile după ce am citit libretul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Carmen Lidia Vidu despre spectacolul „Die Frau Ohne Schatten“: „Probabil am să vă amuz, dar am plâns trei zile după ce am citit libretul“

  Cunoscută pentru spectacolele sale de teatru experimental, în care îmbină videoproiecţii cu jocul actorilor, regizoarea Carmen Lidia Vidu vorbeşte, în interviul pentru „Adevărul”, despre ce înseamnă proiectele multimedia din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, precum şi despre cum abordează lucrările.

 • Despre
Timişoara, la persoana întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Timişoara, la persoana întâi

  Sunt, cred, mai mult de doi ani de când regizoarea Carmen-Lidia Vidu a iniţiat la Sfântu Gheorghe, la Teatrul „Andrei Mureşanu“, care, iată, se încăpăţânează pe mai departe nu doar să existe, deşi se adresează unui public tot mai puţin numeros, ci să şi şocheze prin curajul opţiunilor sale repertoriale, prin interesul constant arătat teatrului social şi documentar, proiectul „Jurnal de România“.

 • Raport asupra stării teatrului. Azi, Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport asupra stării teatrului. Azi, Constanţa

  Anul trecut am ratat episodul „Sfântu Gheorghe” din serialul teatral al regizoarei Carmen Vidu şi mi-a părut rău, pentru că am auzit comentarii bune despre acest proiect, ieşite din sfera complezenţei. În plus, mă atrăgea ideea acestui melanj dintre proiecţiile video duse dincolo de ilustraţie, acting şi documentar, un cocktail care, cel puţin în România, reprezintă semnătura artistică a regizoarei.

 • Carmen Lidia Vidu şi Jurnalul său de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carmen Lidia Vidu şi Jurnalul său de România

  Regizoarea Carmen Lidia Vidu este o prezenţă foarte vie în viaţa „cetăţii”. Atentă la problemele comunităţilor în care face teatru, ea a decis să înceapă un proiect intitulat „Jurnal de România”.

 • Prin festivaluri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prin festivaluri

  Suntem în plin anotimp al festivalurilor de teatru. Şi cu toate că ele reprezintă înainte -sau măcar aşa ar trebui să fie - sărbători ale comunităţilor care le finanţează - astfel de manifestări de cultură teatrală sunt şi pentru critic prilej de completare a unor lacune. Adesea, chiar motive de bucurie.

Modifică Setările