Stiri despre caravaggio

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FRAGMENT O nouă ediţie a romanului „Fluturele negru“, de Radu Paraschivescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT O nouă ediţie a romanului „Fluturele negru“, de Radu Paraschivescu

  „Fluturele negru”, de Radu Paraschivescu, urmăreşte destinul unuia dintre cei mai controversaţi şi admiraţi artisti ai lumii. În Roma, la început de secol XVII, printre cârciumari şi marchizi, prostituate şi cardinali, Caravaggio rastoarnă canoanele. Michelangelo Merisi, alias Caravaggio, îşi scrie romanul vieţii când cu pana, când cu pensula, când cu spada. „Adevărul” prezintă un fragment din carte, publicat, într-o nouă ediţie.

 • De ce iubim femeile VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce iubim femeile VIDEO

  TRANS Cinema queer at its best realizează regizorul chilian Sebastián Lelio în filmul său „O femeie fantastică“, premiat la Berlin, prin care pătrunde în intimitatea (psihică a) unui transsexual, subiect mai rar abordat în cinematograful mainstream.

 • Madona care îl gâdilă
pe Pruncul Iisus şi alte revelaţii renascentiste…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Madona care îl gâdilă pe Pruncul Iisus şi alte revelaţii renascentiste…

  În aceste zile sângeroase de vară, când îmi bubuie capul de la şocul, stupoarea şi indignarea provocate de atentatele (câte la număr?!) comise cu atâta cruzime de Statul Islamic, îmi vine să mă ascund pe o insulă în mijlocul oceanului şi să scriu despre cele mai frumoase ocazii pe care am avut şansa să le trăiesc în ultima vreme. Cu gândul la Shakespeare, aş da oricând regatul meu de furie pe o Madonă renascentistă…

 • Maniu: suprarealismul bine temperat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maniu: suprarealismul bine temperat

  Cu ocazia amplei retrospective Nicolae Maniu de la Cluj-Napoca, reluăm aici cronica la expoziţia din 2010 a unuia dintre cei mai de succes pictori români, expoziţie organizată atunci de Radu Boroianu în „buricul târgului" bucureştean, la European Art Gallery.

 • România, promovată în Suedia de elevii Liceului Pedagogic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, promovată în Suedia de elevii Liceului Pedagogic

  Un grup de elevi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău a demonstrat că nu numai adulţii pot aduce beneficii de imagine ţării, peste hotare, prin promovarea obiceiurilor, portului popular sau a bucătăriei tradiţionale.

 • Suprarealismul bine temperat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suprarealismul bine temperat

  Picturile în ulei ale lui Nicolae Maniu folosesc tehnici suprarealiste pentru a aduce un omagiu marilor maeştri manierişti şi baroci. Colajul à la Dali este abordat pentru a „mixa“ detalii din Caravaggio, Dürer, Bruegel sau Ruysdael cu constructe extrem de contemporane.

 • Postmoderni sub semnul lui Caravaggio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Postmoderni sub semnul lui Caravaggio

  Cineaşti şi artişti vizuali contemporani se revendică din arta celui mai modern dintre vechii maeştri. La patru secole de la moartea enigmaticului Caravaggio, pictura sa continuă să fascineze şi, mai mult, să influenţeze regizori, fotografi şi specialişti în imagine din întreaga lume.

 • Un nou Caravaggio iese la lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou Caravaggio iese la lumină

  La 400 de ani de la moartea pictorului, ziarul Vaticanului a anunţat că s-a găsit un tablou necunoscut al lui Caravaggio. „L’Osservatore Romano“, publicaţia Vaticanului, susţine că „Martiriul Sfântului Laurenţiu“ ar fi opera maestrului clarobscuru-lui, adăpostită de o biserică din Roma.

Modifică Setările