bureti - ultimele știri
Buretele vegetal produs în laboratoarele Staţiunii de Cercetare Legumicolă (SCDL) Buzău a fost scos la vânzare. Produsul este aclimatizat şi brevetat în ţara noastră din toamna anului trecut şi este căutat în special pentru efectele benefice asupra...
Un raport de control al Primăriei Suceava a scos la iveală că Asociaţia de proprietari nr.24, din oraş, a cumpărat din banii locatarilor pungi pentru congelator şi bureţei pentru unghii. Totodată, inspectorii au descoperit că aceeaşi asociaţie, care ...
Pompierii au fost chemaţi în vremea prânzului să stingă un incendiu izbucnit în curtea unui operator economic la ieşire din Alexandria. În zonă s-a deplasat şi o echipă a Gărzii de Mediu Teleorman.
O dată cu precipitaţiile abundente din ultima perioadă, a crescut riscul apariţiei intoxicaţiilor accidentale cu ciuperci necomestibile. Unele specii sunt greu de recunoscut chiar şi de către specialişti.
Aceste plante inferioare, lipsite de clorifilă, sunt adesea căutate de oameni care le valorifică prin consum ori prin vânzarea lor, unele ciuperci fiind considerate adevărate comori.
Producătorii din Caraş-Severin nu au reuşit să înregistreze până acum niciun produs tradiţional din cauza procedurilor extrem de complexe.
Pentru sătenii din nordul Moldovei, ciupercile (bureţii) erau ingrediente de bază pentru tot felul de mâncăruri, gătite mai ales în zilele de post.
Bureţii de vase, tocătoarele, prosoapele de bucătărie, suporturile de vase, dar şi lavetele umede sau uscate se pot transforma în adevărate muşuroaie de microbi....
Bucătarul reşiţean Mihai Uica ne propune astăzi o mâncare pe care a inventat-o cu mulţi ani în urmă şi o prezintă la fiecare festival la care participă, unde se bucură de succes
Orădeanul Alexandru Chiş (55 de ani) a pus pe picioare o afacere ale cărei produse au ajuns în marile restaurante din Europa. Afacerea se bazează pe comercializarea ciupercilor din Transilvania, despre care bucătarii din Italia spun că sunt cele mai ...
Cu cât o ciupercă este mai colorată, cu atât este mai periculoasă, susţin specialiştii. Consumul unor astfel de ciuperci nu provoacă doar o simplă intoxicaţie. În pădurile din România există bureţi atât de otrăvitori încât afectează funcţionarea crei...
Ciupercăria de la Bocşa – o mândrie a produselor tradiţionale din România. Bio Gardena este în reorganizare dar spune că va menţine Bocşa pe harta produselor tradiţionale
Cel puţin în Australia, curăţarea meselor, tăvilor de mâncare şi scaunelor de toaletă din spaţiile publice mai degrabă la umple de bacterii decât le igienizează....
Bărbatul din judeţul Maramureş şi-a pierdut cumpătul din cauză că femeia nu a vrut să îi vândă bureţii la un preţ mai mic. După ce a tamponat intenţionat cele trei maşini şi a accidentat-o pe femeia din Câmpulung Moldovenesc, bărbatul a fugit, fiind ...
Fabrica s-a aprins în jurul orelor 15.15, spun pompierii, iar cauza ar putea fi o ţigară aprinsă. Focul este acum controlat cu ajutorul a 15 pompieri şi patru autospeciale. Acum o săptămână, la aceeaşi fabrică a mai avut loc un incendiu puternic....
Oamenii ieşiţi la cules spun că ciupercile le taie din cheltuieli, iar avertizările nu-i opresc pe culegătorii de meniuri naturale. „Ciupercăria ambulantă” de pe lângă Mureş funcţionează la randament maxim, iar numărul culegătorilor a crescut....
Cadavrul unei femei de 86 de ani a fost găsit pe un drum forestier din apropierea oraşului, alături de o geantă cu ciuperci....
Un bărbat din Flămânzi a ajuns ieri după-amiază la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu o plagă pe antebraţul drept şi cu un şarpe într-un borcan....
La Spitalul de Urgenţe au ajuns opt nemţeni care s-au simţit rău după o masă cu ciuperci. Specialiştii spun că şi ciupercile comestibile pot deveni periculoase dacă au fost atinse de unele otrăvitoare.