Stiri despre bookfest 2015

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Marin Preda şi Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marin Preda şi Basarabia

  La recenta ediţie a Târgului de Carte Bookfest, de la Bucureşti, a fost lansată cartea Ioanei Diaconescu, „Marin Preda. Un portret în arhivele Securităţii”. Rezultat al unei cercetări ce a durat 10 ani, cartea examinează şi înfăţişează, prin documente originale, urmărirea lui Marin Preda de către fosta Securitate, aşa cum se vede ea în arhiva de la CNSAS.

 • George Banu, la Bookfest, „Casa cu daruri” şi vocaţia prieteniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, la Bookfest, „Casa cu daruri” şi vocaţia prieteniei

  Volumul „Parisul personal. Casa cu daruri” de George Banu, cu fotografii de Mihaela Marin, a fost lansat în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, la standul Editurii Nemira, iar la eveniment, alături de autor, au fost prezenţi Mihaela Marin, Carmen Muşat, director la Observator Cultural, şi Monica Andronescu, coordonatoarea colecţiei Yorick.

 • Umbra lui Iohannis. La Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umbra lui Iohannis. La Bookfest

  Ca să evite problemele întâmpinate la precedenta lansare din noiembrie 2014, când mii de oameni s-au înghesuit pentru un autograf de la preşedintele Iohannis, la Bookfest, anul acesta, editorii au luat măsuri speciale, atât de pază cât şi de organizare a spaţiului. La fel şi presa, care s-a mobilizat mai eficient. Şi totuşi, preşedintele nu a mai avut nici pe departe succesul precedent.

 • Istoricul Florian Bichir, la Bookfest: „A câta oară am fost traşi pe sfoară?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoricul Florian Bichir, la Bookfest: „A câta oară am fost traşi pe sfoară?“

  La Bookfest, la standul Editurii RAO, a fost rescrisă istoria alături de dl. dr. Florian Bichir şi invitaţii săi, alături de care şi-a lansat două cărţi. Au fost prezenţi la lansare general maior (r) dr. Mihail E. Ionescu (directorul Institutului de Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară) şi comandor dr. Marian Moşneagu (şeful serviciului istoric al Armatei).

 • Cele mai frumoase poezii, la Bookfest. Opera lui Ezra Pound
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase poezii, la Bookfest. Opera lui Ezra Pound

  Un eveniment editorial de excepţie a avut loc la Bookfest: Opere I, Poezii 1908-1920, de Ezra Pound a fost lansat la standul Humanitas. Poeziile au fost traduse de Mircea Ivănescu şi Radu Vancu. Selecţia, îngrijirea de ediţie, cronologia, introducerea şi comentariile sunt realizate de  Horia-Roman Patapievici.

 • Iohannis, la Bookfest, despre „Primul pas“: „Cartea este dedicată celor şase milioane de oameni care m-au votat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, la Bookfest, despre „Primul pas“: „Cartea este dedicată celor şase milioane de oameni care m-au votat“

  Sâmbătă, de la ora 15.00, în cadrul Salonului International de Carte Bookfest a avut loc lansarea volumului „Primul pas“, semnat de Preşedintele României, Klaus Iohannis. Trei dube cu jandarmi au venit la Romexpo cu o oră şi jumătate înainte de lansarea celei de a doua cărţi a Preşedintelui. La lansare au participat în jur de 350 de persoane. Preşedintele a părăsit Romexpo după aproximativ o oră, iar multe persoane au rămas fără autograf.

 • Milan Kundera, Václav Havel şi Bohumil Hrabal, subiect de dezbatere la
Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Milan Kundera, Václav Havel şi Bohumil Hrabal, subiect de dezbatere la Bookfest

  Invitată de onoare a celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Cehia este prezentă la Bucureşti prin autori cehi de primă mărime, urmând ca în aceste zile, la Romexpo să aibă loc mai multe dezbateri şi evenimente dedicate Cehiei „Republica literaturii”.

 • Lansări pe care nu trebuie să le ratezi sâmbătă şi duminică la Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lansări pe care nu trebuie să le ratezi sâmbătă şi duminică la Bookfest

  Cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se află în plină desfăşurare la Romexpo şi, pe lângă atmosfera prietenoasă, cu mititei, bere şi dulciuri tradiţionale, în aceste zile cei care vor să-şi completeze bibliotecile găsesc reduceri serioase la toate standurile tuturor celor aproximativ 200 de edituri şi multe noutăţi.

 • Bookfest 2015. Recomandări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bookfest 2015. Recomandări

  A venit târgul de carte Bookfest. Am făcut un tur în mare grabă. Zilele aceste voi sta pe îndelete şi voi lua carţile care mă interesează. Ce vă recomand eu?

 • Un copil abandonat şi o carte care-ţi schimbă viaţa. Povestea lui A.J.
Fikry
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un copil abandonat şi o carte care-ţi schimbă viaţa. Povestea lui A.J. Fikry

  Un bestseller al New York Times, roman tradus în peste douăzeci de limbi, „Viaţa de poveste a lui A.J. Fikry”, de Gabrielle Zevin, este unul dintre evenimentele editoriale ale Editurii Nemira la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, aflat în desfăşurare până pe 24 mai, la Romexpo.

 • Bookfest 2015. Dan C. Mihăilescu, la Adevărul Live: „Ioan Alexandru e cel mai mare poet religios român, mai mare decât Tudor Arghezi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bookfest 2015. Dan C. Mihăilescu, la Adevărul Live: „Ioan Alexandru e cel mai mare poet religios român, mai mare decât Tudor Arghezi“

  Duminica, de la ora 15.30,  cartea lui  Dan C. Mihăilescu, „Ce-mi puteti face, daca va iubesc!?“, un eseu confesiv despre Ioan Alexandru, va fi lansată la standul Editurii Humanitas.  La lansare, vor participa alături de autor, Costion Nicolescu şi Lidia Bodea. Astăzi, criticul literar va fi de la ora 12.00, în studioul Adevarul Live si va vorbi despre aceasta carte.

 • EXCLUSIV Horia-Roman Patapievici: „Noul preşedinte Radu Boroianu nu a prezentat la Institutul Cultural un proiect cultural, ci unul de distrugere culturală”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Horia-Roman Patapievici: „Noul preşedinte Radu Boroianu nu a prezentat la Institutul Cultural un proiect cultural, ci unul de distrugere culturală”

  Lansarea volumului "Partea nevăzută decide totul", de Horia-Roman Patapievici,  va avea loc sâmbătă,  de ora 13.30 la standul Editurii Humanitas. "Tot sensul vieţii noastre poate fi gândit ca o aducere la vizibilitate, prin felul nostru de a vedea, a părţii de nevăzut din lume şi din fiecare", spune filosoful, invitat astăzi, de la ora 13.00, la Adevarul Live.

 • Iohannis, în cartea sa, despre prima dezbatere cu premierul din campania electorală: Ponta vrea să convingă prin ceva ce nu are
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, în cartea sa, despre prima dezbatere cu premierul din campania electorală: Ponta vrea să convingă prin ceva ce nu are

  Volumul "Primul pas", al preşedintelui Klaus Iohannis, publicat la Curtea Veche Publishing, va fi lansat, în prezenţa preşedintelui României, sâmbătă, pe 23 mai, la Bookfest,  de la ora 15.00, la standul editurii din pavilionul C2. Adevărul.ro prezintă fragmente din cel de-al doilea volum scris de preşedintele României. În fragmentul de azi, preşedintele descrie prima dezbatere televizată cu Victor Ponta, în campania electorală din 2014.

 • Prima ediţie integrală a operei poetice semnate de Paul Celan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima ediţie integrală a operei poetice semnate de Paul Celan

  Editura Polirom publică prima ediţie integrală a operei poetice semnate de Paul Celan, unul dintre spiritele care au marcat gândirea poetică europeană a secolului XX. Volumul va fi lansat sâmbătă, 23 mai, la ora 12.30, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015, la standul Editurii Polirom.

 • Michel Houellebecq şi profeţia unei lumi noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Michel Houellebecq şi profeţia unei lumi noi

  Un roman care a zguduit Occidentul şi a generat numeroase controverse încă dinainte de publicare, „Supunere” de Michel Houellebecq, va apărea de pe 15 mai şi în limba română, într-o traducere publicată la Humanitas Fiction.

 • „Primul pas” cu Klaus Iohannis, la
Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Primul pas” cu Klaus Iohannis, la Bookfest

  După extraordinarul succes al volumului „Pas cu pas” vândut în peste 130.000 de exemplare în doar câteva luni şi la lansarea căruia a participat o mare de oameni, preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa la Bookfest 20015 o nouă carte, intitulată „Primul pas”. Evenimentul va avea loc pe data de 23 mai, de la ora 15.00.

 • Cartea astrofizicianului Stephen Hawking, „O scurtă istorie a vieţii mele“, va fi lansată la Bookfest 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea astrofizicianului Stephen Hawking, „O scurtă istorie a vieţii mele“, va fi lansată la Bookfest 2015

  Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ajuns la cea de-a X-a ediţie, va avea loc între 20 şi 24 mai, la complexul Romexpo din Bucureşti, unde vor fi prezente aproximativ 200 de edituri. Printre volumele lansate se va afla şi cartea de memorialistică a astrofizicianul Stephen Hawking, „O scurtă istorie a vieţii mele“. Noi volume de Lucian Boia, Neagu Djuvara, Michel Houellebecq şi Haruki Murakami se vor găsi la standurile editurilor.

 • O nouă carte a lui Murakami va fi lansată la Bookfest 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă carte a lui Murakami va fi lansată la Bookfest 2015

  O nouă carte semnată de Haruki Murakami, care cuprinde romanele "Ascultă cum cântă vântul" şi "Pinball, 1973", va fi publicată, săptămâna aceasta, în colecţia "Biblioteca Polirom", şi va fi lansată pe 23 mai, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest din Bucureşti.

 • Republica Cehă este invitată de onoare la Bookfest 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Cehă este invitată de onoare la Bookfest 2015

  Cea de-a X-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 20-24 mai, va avea ca invitat de onoare Republica Cehă, ocazie cu care cinci autori cehi contemporani importanţi vor veni în România.

Modifică Setările