Stiri despre barenboim

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Beethoven (şi) în vremuri de
restrişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven (şi) în vremuri de restrişte

  Anul 2020 – anul Beethoven, la 250 ani de la naşterea unuia dintre cei mai mari compozitori pe care i-a avut vreodată omenirea. Din păcate, anul 2020 va rămâne ca anul pandemiei globale Covid 19. Însă aceasta nu înseamnă că Beethoven nu are o importanţă cu atât mai mare în aceste timpuri grele.

 • Impresionismul francez. Claude Debussy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impresionismul francez. Claude Debussy

  În 25 martie s-au împlinit 100 ani de la moartea lui Claude Debussy, compozitorul-fanion al impresionismului, primul dintre stilurile muzicale care au înflorit în arealul mai larg al modernismului. Trebuie să fi ascultat măcar o dată Preludiul la după-amiaza unui faun de Claude Debussy, prima lucrare modernă din istoria muzicii, a cărei premieră a avut loc în anul 1894.

 • Vara londoneză şi previziuni pentru o toamnă
bogată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara londoneză şi previziuni pentru o toamnă bogată

  Să lansezi un disc care cuprinde muzică de esenţă filosofico-religioasă în toiul verii, poate părea o eroare. Nu şi dacă protagonist este Daniel Barenboim şi lucrarea de pe disc este semnată de un cunoscut compozitor englez, iar lansarea discului precede cele două concerte pe care Barenboim le-a dirijat în festivalul londonez BBC Proms.

 • Dirijori: între guru, lider şi dispecer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijori: între guru, lider şi dispecer

  Cu un calambur fonetic derivat din Everestul dirijatului – „Gurre-Lieder“ de Arnold Schoenberg – reuşesc să imaginez două categorii posibile de dirijori: cel care e o călăuză spirituală pentru orchestră – „guru“ – şi cel care e un conducător impunător – „lider“.

 • Furtuni şi cerul nopţilor de toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furtuni şi cerul nopţilor de toamnă

  Am stat pe treptele Ateneului mult după ora 1 noaptea. Nimeni în jur nu se grăbea. O mică comunitate tandră care doreşte să-şi împărtăşească bucuria. Văzusem nu de mult pe Mezzo „Alessandro“ de Händel, tot cu „Armonia Atenea” Orchestra şi dirijorul ei George Petrou, cu Max Emanuel Cenčić, Julia Lezhneva şi Xavier Sabata.

 • Vara nu se ascultă neapărat muzici de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara nu se ascultă neapărat muzici de vară

  Niciunul dintre discurile pe care le-am ascultat în ultimul timp, noutăţi absolute, nu sunt ceea ce ne-am gândi că se ascultă în mod obişnuit vara: trio-uri cu pian, un requiem...

 • Abonamentele la Festivalul Enescu s-au vândut într-o oră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abonamentele la Festivalul Enescu s-au vândut într-o oră

  Biletele individuale pentru spectacolele ediţiei XXI a festivalului din septembrie vor fi puse în vânzare de pe 15 aprilie. Aproape toate abonamentele puse în vânzare ieri s-au epuizat într-o oră.

 • Start
la Festivalul Enescu, dedicat lui Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Start la Festivalul Enescu, dedicat lui Wagner

  Pe 15 ianuarie, de la ora 10.00, se pun în vânzare abonamentele pentru Festivalului Internaţional „George Enescu“ din septembrie, urmând ca din aprilie să poată fi cumpărate şi biletele.

Modifică Setările