Stiri despre autodeterminare

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Masoud Barzani vrea organizarea unui referendum
pentru crearea unui stat kurd
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masoud Barzani vrea organizarea unui referendum pentru crearea unui stat kurd

  Liderul regiunii autonome Kurdistanul Irakian, Masoud Barzani, a reluat ideea înfiinţării unui stat kurd în nordul Irakului. El făcut apel la organizarea unui referendum pentru crearea unui stat kurd, ceea ce ar putea agrava situaţia din Irak, o ţară care a pierdut deja o parte din teritoriul său în urma ofensivei reţelei extremiste sunnite Statul Islamic.

 • Sfânta Rusie, între testamentul lui Lenin şi
capcana autodeterminării popoarelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfânta Rusie, între testamentul lui Lenin şi capcana autodeterminării popoarelor

  O capcană sau marea şansă pe care orice popor o merită într-o lume liberă şi democratică? Principiul autodeterminării este legat, în general, de afirmaţia tranşantă făcută în 1918 de Woodrow Wilson, pe atunci Preşedintele SUA :„De acum înainte, popoarele nu vor mai putea fi guvernate decât în funcţie de propriul lor consimţâmânt".

 • Avem tratate. Avem organizaţii
internaţionale. Ce facem cu ele?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem tratate. Avem organizaţii internaţionale. Ce facem cu ele?

  Iminenta preluare a teritoriului Crimeii de către Federaţia Rusă ridică o serie de întrebări extrem de grave căci mişcarea de anexiune teritorială, prima de după cel de-al doilea Război Mondial, resetează o serie întreagă de tratate internaţionale, de facto devenite acum fie inutile, fie puse sub semnul întrebării, fie posibil oricând de contestat în lumina unui precedent.

 • Poveştile Coanei Europa (IV): Fantomele extremismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile Coanei Europa (IV): Fantomele extremismului

  Coana Europa, după sărbători, s-a apucat să mai umble pe la sertarul cu amintiri. Un comentator vorbea într-o zi pe la radio de faptul că extremismul este ceva care în ultimii 10 ani a fost inexistent, dar care reapare.

 • Catalanii sunt solidari cu cetăţenii britanici
din Gibraltar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catalanii sunt solidari cu cetăţenii britanici din Gibraltar

  Un partid separatist din Catalonia îşi exprima solidaritatea cu locuitorii Gibraltarului care sunt „persecutaţi” de Spania, potrivit unei scrisori adresate marţi guvernatorului din teritoriul britanic aflat la sud de Peninsula Iberică, informează agenţia de ştiri Reuters.

Modifică Setările