Stiri despre atentatul de la sarajevo

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Miruna Vlada, de la poezia războiului la poezia partajului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miruna Vlada, de la poezia războiului la poezia partajului

  Volumul "Bosnia. Partaj" (Editura Cartea Românească), semnat de  poeta Miruna Vlada în 2014, marchează, aflăm de pe coperta a patra a cărţii, 10 ani de la debutul autoarei, dar şi o sută de la Atentatul de la Sarajevo. Recent, autoarea a obţinut bursa Traduki, care include rezidenţa literară la Sarajevo ceea ce va duce şi la publicarea cărţii în bosniacă.

 • Consiliul European: Jocurile de vară 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul European: Jocurile de vară 2014

  Debutează acest Consiliu European de vară într-un mod simbolic: şefii de state şi guverne se vor reuni pentru început, pe 26 iunie, la Ypres, pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a momentului care este considerat a fi fost declanşatorul Primului Război Mondial, data la care a fost asasinat Arhiducele Franz Ferdinand al Austriei.

 • Historia: o altfel de cronologie a Primului Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Historia: o altfel de cronologie a Primului Război Mondial

  La o sută de ani de la atentatul de la Sarajevo, care a schimbat lumea din temelii, Historia.ro a pregătit cititorilor săi o aplicaţie pentru tablete (şi nu numai) dedicată integral Marelui Război, cel mai sângeros conflict de până atunci: Europa, principalul teatru de război şi locul declanşării ostilităţilor, nu mai cunoscuse niciodată o asemenea încleştare disperată de forţe pe fronturi atât de largi.

Modifică Setările