Stiri despre asomare

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ne obligă UE să sacrificăm porcii de Ignat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne obligă UE să sacrificăm porcii de Ignat

  Se apropie Crăciunul şi gospodarii se pregătesc cum se cuvine pentru această sărbătoare. Fie că îşi cumpără porci vii, fie că i-au  crescut în ogradă, toţi trebuie însă să respecte un set de norme impuse de UE în cazul sacrificării porcilor. Astfel, înainte de a fi înjunghiaţi (aşa cum cere tradiţia), porcii trebuie asomaţi, adică împuşcaţi, într-un abator autorizat.

 • FOTO Ghiţă. Cronica românească a unei
sacrificări anunţate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ghiţă. Cronica românească a unei sacrificări anunţate

  Ghiţă a redevenit, de câteva zile, personajul-vedetă în casele de la sate. Gospodarii – nici gând să uite de obiceiurile din străbuni, iar singurele norme, UE sau nu, de tăiere a porcului de Crăciun rămân înjunghiatul şi pârlitul pe paie, în mijlocul curţii, în văzul tuturor

 • FOTO Vânzări slabe la târgul de miei vii din Bucureşti, comercianţii vând de trei, patru ori mai puţin faţă de anii trecuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Vânzări slabe la târgul de miei vii din Bucureşti, comercianţii vând de trei, patru ori mai puţin faţă de anii trecuţi

  Singurul târg din Capitală de unde se pot cumpăra miei şi iezi vii este vizitat de un număr mic de oameni, contrastând cu imaginea anilor trecuţi, atunci când târgul era luat cu asalt de cumpărători. Dacă în anii precedenţi se sacrificau în jur de 1.300 de animale pe zi, anul acesta doar 300-400 de miei şi iezi sunt asomaţi şi tranşaţi în Piaţa Apărătorii Patriei.

 • În judeţul Vaslui, tradiţia bate normele UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În judeţul Vaslui, tradiţia bate normele UE

  Chiar dacă cererea din partea populaţiei este inexistentă, veterinarii şi-au făcut datoria şi s-au dotat cu două asomatoare. Acestea trebuie folosite înainte de sacrificarea animalelor. Niciunul din cei 80 de medici veterinari din judeţul Vaslui nu au primit până acum nicio cerere pentru folosirea asomatoarelor.

 • Mieii de Paşte nu mai încurcă circulaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mieii de Paşte nu mai încurcă circulaţia

  Primăria Bistriţa a decis să schimbe locul unde vor fi comercializaţi şi sacrificaţi mieii anul acesta. În piaţa agro-alimentară de pe strada Tărpiului, spaţiul este mult mai generos, iar maşinile nu mai blochează circulaţia aşa cum au făcut-o anul trecut în Piaţa Decebal.

 • Brăila: Oamenii ţin cu dinţii de tradiţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăila: Oamenii ţin cu dinţii de tradiţii

  Porcii brăilenilor au fost sacrificaţi conform tradiţiei şi în acest an. Deşi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila avea pregătite două asomatoare pentru a veni în sprijinul brăilenilor care doresc să sacrifice porcul din curte după metoda europeană, nicio persoană nu a solicitat acest lucru.

 • „Ce asomare? Tăiem porcul ca străbunicii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ce asomare? Tăiem porcul ca străbunicii“

  Când vine vorba de sacrificarea grăsunului din bătătură, ţăranii au un singur gând: să-şi ascută cât mai bine cuţitele. Nici prin minte nu le trece românilor să ia în seamă ideile europenilor, alea cu porcii anesteziaţi înainte de tăiere. Spun oamenii că bucatele n-ar mai avea acelaşi gust.

 • Laptop de 99 de dolari, pentru săraci - Revista presei interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laptop de 99 de dolari, pentru săraci - Revista presei interne

  Presa internă de astăzi scrie despre laptopul de 99 de dolari, pentru săraci, calătorie prin lumea Bucureştilor sau diamnatele căutate de România în Angola. Printre alte subiecte, în pensiunile şi hotelurile din staţiunile de pe Valea Prahovei, Crăciunul şi Revelionul durează trei luni, iar ţăranii nu concep să sacrifice animalele prin asomare.

Modifică Setările