Stiri despre asli erdogan

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dezbaterea „Literatura şi privarea de libertate: cazul Aslı Erdoğan“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbaterea „Literatura şi privarea de libertate: cazul Aslı Erdoğan“

  Joi, 14 noiembrie, de la ora 19.00, Editura Polirom şi Pen România invită publicul la Green Hours, la dezbaterea „Literatura şi privarea delibertate - cazul scriitoarei Aslı Erdoğan“, pornind de la volumele: „Oraşul în mantie purpurie“ şi  „Acum nici tăcerea nu-ţi mai aparţine“. Vor vorbi Magda Cârneci, Fatma Yilmaz şi Dan Croitoru, iar discuţia va fi moderată de Miruna Vlada.

 • FRAGMENT „Oraşul în mantie purpurie“, de Aslı Erdoğan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Oraşul în mantie purpurie“, de Aslı Erdoğan

  Editura Polirom anunţă apariţia în librării a unui nou volum semnat de scriitoarea turcă Aslı Erdoğan, romanul „Oraşul în mantie purpurie“, în traducerea, din limba germană, a Gabriellei Eftimie. Autoarea va fi prezentă anul acesta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), care va avea loc între 2 şi 6 octombrie. „Adevărul“ prezintă în premieră, un fragment din „Oraşul în mantie purpurie“.

 • FRAGMENT „Acum nici tăcerea nu-ţi mai aparţine”, de Aslı Erdogan, un volum despre cuvântul care refuză să tacă în Turcia lui Erdogan, libertatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Acum nici tăcerea nu-ţi mai aparţine”, de Aslı Erdogan, un volum despre cuvântul care refuză să tacă în Turcia lui Erdogan, libertatea

  După tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, scriitoarea turcă Aslı Erdogan a fost arestată şi închisă. Vina sa era că scrisese pentru publicaţia pro-kurdă Özgür Gündem texte în care denunţa acţiuni îndreptate împotriva libertăţii de opinie. „Acum nici tăcerea nu-ţi mai aparţine”  reuneşte o parte dintre articolele care i-au atras ostilitatea regimului. „Adevărul” publică, în premieră, un fragment din cartea apărută la editura Polirom.

 • Scriitoarea turcă Asli Erdogan, ameninţată cu închisoarea pe viaţă după publicarea de articole într-un cotidian prokurd
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitoarea turcă Asli Erdogan, ameninţată cu închisoarea pe viaţă după publicarea de articole într-un cotidian prokurd

  Procurorii turci au cerut pedeapsă cu închisoarea pe viaţă pentru scriitoarea Asli Erdogan, acuzată de "terorism" şi pentru că a scris într-un cotidian prokurd. Agenta ei, Laure Pécher vrea să alerteze guvernele europeene mobilizând editurile internaţionale. Acestea vor publica anul viitor o serie de articole redactate de autoare în ziarul Ozgür Gündem.

 • Romanciera
şi activista Asli Erdoğan a fost arestată la Istanbul şi acuzată de „propagandă
teroristă pentru PKK“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanciera şi activista Asli Erdoğan a fost arestată la Istanbul şi acuzată de „propagandă teroristă pentru PKK“

  Romanciera şi activista Asli Erdoğan a fost arestată şi acuzată de „propagandă teroristă pentru PKK“, scrie „Le Point“. Editorialist la cotidianul „Özgür Gündem“, care a fost interzis, Asli Erdoğan a fost spitalizată înainte de a fi adusă în faţa poliţiei, cu interdicţia de a nu primi nicio vizită, cu excepţia celor ale avocatului ei, a dezvăluit un jurnalist, potrivit căruia romanciera are o stare de sănătate fragilă.

Modifică Setările