Stiri despre analiza politica

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Agenda „Antreprenoriat şi dezvoltare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agenda „Antreprenoriat şi dezvoltare“

  O analiză politică recentă, publicată în New York Times, vorbeşte despre posibilele „cutremure” care ar putea schimba ordinea mondială, aşa cum funcţionează de la Bretton Woods încoace, cu „face-lift“-ul radical de după căderea Zidului Berlinului (căderea „Imperiului Roşu”) şi Războiul din Kuweit.

 • Traian Ungureanu a vorbit, la Adevărul Live, despre „Proştii Europei“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Ungureanu a vorbit, la Adevărul Live, despre „Proştii Europei“ VIDEO

  Europarlamentarul Traian Ungureanu a vorbit marţi, la Adevărul Live, despre „Proştii Europei”, cea mai recentă carte a sa, o analiză a Europei de astăzi, a problemelor cu care bătrânul continent se confruntă, precum şi a greşelilor pe care liderii Uniunii Europene le fac în gestionarea situaţiei actuale.

 • Robert D. Kaplan: „Ruşii preferă sistemele slabe. Punctul sensibil al României este dat de instituţiile slabe“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert D. Kaplan: „Ruşii preferă sistemele slabe. Punctul sensibil al României este dat de instituţiile slabe“

  Robert D. Kaplan, „În umbra Europei“ – Două războaie reci şi trei decenii de călătorie prin România şi dincolo de ea. O carte pe care ar trebui să o citească şi aprofundeze toţi politicienii români, toţi aşa zişii analişti, oameni de stat, geostrategi, specialişti în intelligence, jurnalişti, profesori, demnitari mai mari sau mai mici care se joacă fără să ştie cu viitorul acestei ţări, istorici, oameni de cultură, simpli cetăţeni.

 • Răsăritul Turciei: Cum îşi foloseşte Ankara atuurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răsăritul Turciei: Cum îşi foloseşte Ankara atuurile

  În completarea dosarului Răsăritul Turciei din ediţia curentă a revistei FP România, dar şi pe fondul evenimentelor din lumea arabă, Manuel Donescu, cu o carieră de diplomat, face o evaluare a scenariilor aflate înaintea Turciei. Cu cine şi cum joacă Ankara pe plan global? De ce suţine România aderarea Turciei la Uniunea Europeană?

Modifică Setările