Stiri despre alexandru beldiman

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Alexandru Beldiman, arhitect, stră-strănepotul fondatorului ziarului „Adevărul“: „Ni s-a făcut educaţie anticomunistă dintotdeauna“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Alexandru Beldiman, arhitect, stră-strănepotul fondatorului ziarului „Adevărul“: „Ni s-a făcut educaţie anticomunistă dintotdeauna“

  Arhitectul Alexandru Beldiman (74 de ani) povesteşte cum l-au impresionat, întâi în copilărie şi-apoi în adolescenţă, dezbaterile de acasă despre construcţii precum Opera din Sydney şi cum a hotărât să practice profesia actuală. Descendentul familiei de boieri Beldiman vorbeşte şi despre poverile rudelor lui în anii comunismului, când şi-au pierdut locuinţele şi, în unele cazuri, pentru o vreme, libertatea.

 • Constantin Graur, „mogul“ de presă din secolul trecut. Gazetarul român care a prezis izbucnirea Primului Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Graur, „mogul“ de presă din secolul trecut. Gazetarul român care a prezis izbucnirea Primului Război Mondial

  Constantin Graur, director al ziarelor „Adevărul“ şi „Dimineaţa“ la începutul secolului trecut, este considerat de istorici unul dintre cei mai importanţi jurnalişti români din perioada interbelică. Graur a militat pentru libertatea dreptului de exprimare, fiind şi primul ziarist român care a scris despre condiţia muncitorilor, dar şi care s-a opus făţiş extremismului.

 • FOTO Constantin
Mille, geniul inovator al „Adeverului”
(II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Constantin Mille, geniul inovator al „Adeverului” (II)

  Beldiman a avut ideea de a fonda ziarul „Adeverul”, însă Constantin Mille este inovatorul absolut al publicaţiei şi cel care a plasat-o definitiv în elita presei române moderne. După ce, pe maidanele din preajma străzii Sărindar , a ridicat Palatul Adeverul şi l-a dotat cu utilaje tipografice ultaperformante pentru acea vreme, „revoluţia” modernităţii în presa românească putea să înceapă. Avea şi unde, şi cu ce.

 • Constantin
Mille, geniul inovator al „Adeverului”
(I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Mille, geniul inovator al „Adeverului” (I)

  Dacă, la mânia viscerală şi durabilă pe care i-a provocat-o aplecarea României sub autoritatea unei monarhii străine, Alexandru V. Beldiman a avut ideea de a fonda ziarul „Adeverul”, Constantin Mille este, fără îndoială, inovatorul absolut al publicaţiei moştenite de la Beldiman şi cel care a plasat-o definitiv în elita presei române moderne. Sub direcţiunea lui Mille, cotidianul a cunoscut vârful absolut al ascensiunii şi gloriei sale.

 • Povestea lui Beldiman, fondatorul „Adeverului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea lui Beldiman, fondatorul „Adeverului“

  Coborâtor dintr-un neam boieresc, dar cu sufletul rezonând la dramele ţărănimii, fire pasională şi revoluţionară, prieten apropiat al lui Cuza-Vodă şi demnitar pe vremea acestuia, Alexandru V. Beldiman a fost unul dintre acele spirite vizionare care au intuit încă de la început importanţa şi puterea presei în procesul de fundamentare a statului român modern. Opera lui de căpătâi: cotidianul „Adeverul“

 • Drăgăşanii au avut o lansare cu clinchet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drăgăşanii au avut o lansare cu clinchet

  Nu e clar dacă Valeriu Stoica va rămâne în cărţile de istorie pentru activitatea lui politică, dar noua cramă pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia sa şi-a asigurat încă de la început o notorietate internaţională. După ce vezi crama Avincis şi amenajările peisagistice semnate de arhitectul Alexandru Beldiman, înţelegi mai bine cum s-au schimbat fostele domenii Râmniceanu.

 • Părintele ziaristicii române moderne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părintele ziaristicii române moderne

  SUCCESOR Aşa e supranumit Constantin Mille, cel care i-a urmat lui Alexandru Beldiman la conducerea ziarului „Adevĕrul”. În perioada în care ziarul a fost condus de Constantin Mille au avut loc cele mai importante schimbări din istoria “Adevĕrului” şi din istoria presei române.

Modifică Setările