Stiri despre alexandra fasola

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Regizorul Andrei Şerban, alături de actorii demisionari: Poate, sub puterea exemplului vostru, Bulandra îşi va regăsi demnitatea şi forţa creatoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Şerban, alături de actorii demisionari: Poate, sub puterea exemplului vostru, Bulandra îşi va regăsi demnitatea şi forţa creatoare

  Nume importante de la Teatrul Bulandra, Constantin Dogioiu, Alin State, Alexandra Fasolă, şi-au dat demisia, protestând faţă de acţiunile directorului interimar de la Bulandra, Catinca Nistor. Alte personalităţi, Şerban Pavlu, Rodica Lazăr, Marius Manole, Ana Ularu, Vlad Zamfirescu, Ana Ioana Macaria,  s-au solidarizat cu aceştia. Andrei Şerban admiră, într-o scrisoare deschisă, curajul acestor actori.

 • „Antigona“ de Sofocle, unul din marile texte ale dramaturgiei universale, în premieră pe scena Teatrului Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Antigona“ de Sofocle, unul din marile texte ale dramaturgiei universale, în premieră pe scena Teatrului Bulandra

  La Teatrul Bulandra au început repetiţiile la spectacolul "Antigona: de Sofocle, a cărui premieră este programată pentru 15 aprilie. Din distribuţie fac parte actori selectaţi de către regizorul grec Stathis Livathinos, în urma unui masterclass, printre care se numără: Andreea Bibiri, Alexandra Fasolă (Antigona, în distribuţii diferite), Cornel Scripcaru, Ana Ioana Macaria, Adrian Ciobanu, Lucian Ifrim.

 • Teatrul galant al lui Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul galant al lui Andrei Şerban

  În aproape o lună, Andrei Şerban trece de la teatrul politic la comedia filosofică şi arta pentru artă, prin textele aceluiaşi Shakespeare, la aceeaşi companie (Bulandra). O distanţă mai mare între Richard 3 şi aceste Zadarnice chinuri ale dragostei, cu greu s-ar putea imagina.

 • Fascismul ca
permanenţă a istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fascismul ca permanenţă a istoriei

  Un teribil avertisment asupra esenţei fasciste a luptei pentru putere lansează regizorul Andrei Şerban în noua sa producţie, „Richard al III-lea“ de la Teatrul Bulandra, cu atât mai necesar în condiţiile degradării accentuate a climatului politic, la noi şi în întreaga lume, Occidentul de data aceasta nemaifăcând excepţie.

 • „Pisica pe
acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pisica pe acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra

  Marţi seară a avut loc premiera, la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, cu spectacolul „Pisica pe acoperişul fierbinte“, pe textul premiat cu Pulitzer al celebrului Tennessee Williams (tradus de regretata Antoaneta Ralian) şi în regia reputatului Dinu Cernescu. Publicul a fost încântat de prestaţia unor îndrăgiţi actori: Alexandra Fasolă, Tudor Aaron Istodor, Dana Dogaru, Virgil Ogăşanu, Silvana Negruţiu şi Lucian Ifrim.

 • Şen Te răstignită a doua oară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şen Te răstignită a doua oară

  Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

 • Andrei Şerban şi teatrul politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban şi teatrul politic

  Regizorul Andrei Şerban revine în spectacolul „Omul cel bun din Seciuan“ la textul lui Bertolt Brecht pentru a avertiza asupra autodistrugerii lumii contemporane.

Modifică Setările