Stiri despre alegeri austria

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Coaliţia guvernamentală din Austria, zdruncinată de „Afacerea Ibiza“: cancelarul Sebastian Kurz vrea alegeri legislative anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia guvernamentală din Austria, zdruncinată de „Afacerea Ibiza“: cancelarul Sebastian Kurz vrea alegeri legislative anticipate

  Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat sâmbătă seară că vrea organizarea de alegeri legislative anticipate în cursul acestui an. Anunţul vine după demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache, care a renunţat la putere după publicarea unui filmuleţ în care promite contracte publice unei presupuse nepoate a unui oligarh rus.

 • Populismul, de la stigmat la inevitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul, de la stigmat la inevitabil

  Populismul continuă să câştige teren în Europa. Alegerile din Germania, Austria şi Cehia confirmă vigoarea tendinţei. Mai grav, pentru a rezista valului contestatar, dreapta tradiţională tinde să preia agenda extremei drepte. Cât de actuală e înţelepciunea lui Esop, formulată acum 2600 de ani: „Demagogii cetăţilor îşi urmează interesele mai cu spor când îşi învrăjbesc patria”! Dar marşul cu torţe de la Varşovia ce vesteşte?

 • Austria a luat-o la dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Austria a luat-o la dreapta

  Conservatorii şi populiştii de dreapta din Austria, care s-au clasat pe primul, respectiv al treilea loc la alegerile legislative anticipate de duminică, ar putea produce o schimbare de proporţii pe scena politică austriacă, formând o coaliţie de guvernare de dreapta, după mai bine de un deceniu în care ţara a fost condusă de o coaliţie de centru.

 • UE - Şocul urnelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE - Şocul urnelor

  Europa n-are timp să răsufle uşurată după ce i-a trecut pe la ureche glonţul austriac. Doar cât să-şi tragă sufletul pentru alte încercări: referendumul din 23 iunie, pentru ieşirea Marii Britanii din UE, şi alegerile din Spania, trei zile mai târziu. În pană de idei, Bruxelles-ul mizează strict pe zvâcnirea de ultim moment a fricii de necunoscut, numită uneori prudenţă. Între timp, aşteptarea încordată pune la încercare ”tactul” lui Juncker.

Modifică Setările