Stiri despre adrian morar

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dimineţi,
după-amiezi şi seri la Operă, 

cu oaspeţi, debuturi şi filme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dimineţi, după-amiezi şi seri la Operă, cu oaspeţi, debuturi şi filme

  Mai întâi un nou debut al tenorului Adrian Dumitru, ca interpret titular al operei „Faust” de Gounod. Pe prima scenă lirică naţională există o  montare veche de peste 20 de ani, semnată de Alexandru Tocilescu, în scenografia şi design-ul luminilor aparţinâtoare arh. Cătălin I. Arbore.

 • Debuturi şi oaspeţi la Opera
bucureşteană (VII)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (VII)

  Un nume de familie arhicunoscut în România şi în lume a apărut pe afişul primei scene lirice naţionale, în două distribuţii de sfârşit de mai. Holender. Îl poartă fiul cel mic al celui mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, fost director al Festivalului George Enescu, actual consultant artistic la Opera Metropolitan din New York.

 • Maraton muzical-coregrafic la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maraton muzical-coregrafic la Cluj

  Urmărind constant ideea de a îmbogăţi repertoriul cu lucrări de factură diversă şi poate mai puţin familiare publicului nostru, alternând, desigur, cu partituri îndrăgite din literatura universală de operă sau de balet, managerul Operei Române din Cluj, baritonul Florin Estefan, a propus, în ultimele stagiuni, creaţii romantice precum Werther de Massenet, Evgheni Oneghin de Ceaikovski sau Puritanii de Bellini.

 • „Così fan tutte”, premiera de la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Così fan tutte”, premiera de la Opera bucureşteană

  A fost o nouă montare a opusului mozartian, după câteva care au îmbogăţit în ultimii 50 de ani afişul primei scene lirice naţionale, acum o coproducţie cu Garsington Opera din Marea Britanie.

 • Carrie Bradshaw la Così fan tutti (sau tutte)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carrie Bradshaw la Così fan tutti (sau tutte)

  Ce căutam noi patru, adică Samantha, Miranda, Charlotte şi cu mine, la Bucureşti nu e important. În orice caz, ne-am schimbat părerea despre Europa de Est. Bucureşti este capitala unei ţări numite România şi nimic nu aminteşte de Dracula din Transilvania. Ideea este că Mr. Big m-a dus de atâtea ori la operă încât a început să-mi placă şi mi-am propus să mergem şi aici.

 • Un nou „Oedipe”
la Opera Naţională bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou „Oedipe” la Opera Naţională bucureşteană

  Era necesar şi aşteptat. A venit mai repede decât se credea. Anunţul a fost făcut cu doar două luni înainte de premieră, ceea ce a presupus o muncă intensă de concepţie şi realizare. În atari condiţii de urgenţă, cheia s-a crezut a fi alegerea unei regizoare familiarizate cu opusul enescian prin producţii anterioare. Era justificabil, dată fiind complexitatea ideatică a lucrării şi timpul scurt avut la dispoziţie.

 • Debutul Iuliei Isaev în „Tosca”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debutul Iuliei Isaev în „Tosca”

  Anunţată de la începutul stagiunii Operei Naţionale Bucureşti, prefigurată de interpretarea primului duet cu Cavaradossi în concert alături de vedeta Marcello Giordani, în vară, prima apariţie a apreciatei soprane Iulia Isaev în arhetipalul rol puccinian Floria Tosca s-a produs recent, în decembrie.

 • „Faust”, în reluare la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faust”, în reluare la Opera bucureşteană

  Prima scenă lirică a ţării a preferat să se întoarcă recent la producţia mai veche a lui Alexandru Tocilescu pentru „Faust” (scenografia şi lighting design Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia Alexa Mezincescu), decât să propună o montare nouă a operei lui Gounod sau un alt titlu.

 • „Oedipe“, creaţia lui Enescu la Opera Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Oedipe“, creaţia lui Enescu la Opera Bucureşti

  Opera lui Enescu, în regia Andei Tăbăcaru-Hogea, va fi reprezentată azi, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, sub bagheta lui Adrian Morar. În rolul titular: Ştefan Ignat.

Modifică Setările