Stiri despre adormire

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care sunt persoanele cu cel mai mare risc de adormire la volan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt persoanele cu cel mai mare risc de adormire la volan

  Circa 20% dintre accidentele rutiere sunt produse pe fondul somnolenţei şi al adormirii la volan. Grav este că multe persoane nu se ştiu cu afecţiuni ale somnului, dar ca simptome se numără starea de oboseală generală, cronică, deşi abia s-au trezit. Studiile au arătat că există anumite persoane mult mai predispuse să adoarmă la volan.

 • Soluţii pentru tratarea insomniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii pentru tratarea insomniei

  Durează mai mult de 45 de minute până adormi? Te trezeşti frecvent în timpul nopţii şi nu poţi adormi la loc? Dimineaţa te trezeşti mai obosit decât te-ai culcat? Dacă aceste tulburări se repetă constant, atunci te încadrezi în tabloul clasic al insomniei. Din fericire, în majoritatea cazurilor, sunt tulburări de somn trecătoare, care nu maschează o boală şi pot fi tratate fără medicamente. Iată o serie de soluţii pentru tratarea insomniei.

 • VIDEO Obiceiuri bizare de Rusalii, interzise celor slabi de înger: ritualuri şamanice, femei posedate de spirite care ghicesc viitorul şi leşinuri extatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Obiceiuri bizare de Rusalii, interzise celor slabi de înger: ritualuri şamanice, femei posedate de spirite care ghicesc viitorul şi leşinuri extatice

  Printre obiceiurile de Rusalii sunt atestate şi practici păgâne cutremurătoare. În Serbia, Banat şi, în trecut, şi în Moldova, sunt femei care au capacitate de a ghici viitorul doar cu ocazia acestei Sărbători. Acestea cad în transă extatică, sunt posedate de spirite şi doar un bărbat vrednic le poate trezi pentru a prezice viitorul.

 • Sindromul picioarelor neliniştite, afecţiunea care alungă somnul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindromul picioarelor neliniştite, afecţiunea care alungă somnul

  Este unul dintre cele mai ciudate mistere ale organismului nostru, care, deşi a obţinut statutul de boală, nu este încă luat foarte în serios. Dificultatea de a adormi şi de a dormi mai mult timp este, de foarte multe ori, o manifestare a maladiei.

 • De ce tresărim în somn? Ipotezele sunt surprinzătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tresărim în somn? Ipotezele sunt surprinzătoare

  Aproximativ 70% din oameni trăiesc sentimentul de „cădere în somn“ cel puţin o dată în viaţă, conform unui studiu realizat de Clinica Mayo. Fenomenul survine la adormire şi determină trezirea din somn.

Modifică Setările