Stiri despre administratii locale

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Speranţe de doi bani sau de doi poli jumate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Speranţe de doi bani sau de doi poli jumate

  Speranţele de schimbare la nivelul administraţiei publice centrale şi locale sunt cele mai mari. Paradoxal, însă, dar de înţeles din anumite puncte de vedere care ţin de educaţie, de mentalitate şi de alţi factori, majoritatea cetăţenilor cu drept de vot, din pătura săracă a populaţiei Bucureştiului îi preferă pe edilii care ”Au furat, dar au şi făcut!” Nu mai contează neajunsurile! Nu contează cetăţenii batjocoriţi continuu, umiliţi şi furaţi!

 • FOTO Primarii de pe Valea Oltului, nemulţumiţi din cauza amenzilor de zeci de mii de euro neplătite de prostituate ori şoferi. Procese în serie începute cu Poliţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Primarii de pe Valea Oltului, nemulţumiţi din cauza amenzilor de zeci de mii de euro neplătite de prostituate ori şoferi. Procese în serie începute cu Poliţia

  Primarii de pe Valea Oltului din judeţul Vâlcea sunt extrem de nemulţumiţi din cauza cadrului legislativ care permite ca bugetul administraţiilor publice să fie încărcat cu debite din amenzile care nu sunt niciodată plătite. Este vorba despre sancţiunile date de diferite instituţii de control celor care încalcă legea şi care trebuie încasate pe raza localităţilor unde s-a produs fapta.

 • Cetăţenii pot forţa administraţiile locale să
accesibilizeze oraşele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cetăţenii pot forţa administraţiile locale să accesibilizeze oraşele

  OPTAR invită cetăţenii din 9 oraşe să ajute asociaţia pentru a dovedi faptul că respectivele oraşe nu sunt accesibilizate la nevoile persoanelor cu dizabilităţi. În acest fel, administraţiile pot fi forţate să propună măsuri şi să prevadă fonduri pentru a respecta legea Legea 448 din 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

 • Bugetul general consolidat al României a trecut pe deficit după primele cinci luni, cu un minus de 780 de milioane de lei, adică 0,1% din PIB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul general consolidat al României a trecut pe deficit după primele cinci luni, cu un minus de 780 de milioane de lei, adică 0,1% din PIB

  Bugetul general consolidat a trecut pe deficit după primele cinci luni ale anului, cu un minus de 780 de milioane de lei, faţă de un excedent de 6,32 miliarde de lei în acelaşi interval al anului precedent, informează Ministerul Finanţelor. Veniturile bugetului general consolidat s-au ridicat la 91,2 miliarde de lei, fiind în termeni nominali cu 2,1% peste aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cheltuielile au fost de 92 de miliarde de lei.

 • Putin trebuie să găsească o soluţie la criza datoriilor regiunilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin trebuie să găsească o soluţie la criza datoriilor regiunilor

  Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie să scape de o capcană a datoriilor guvernelor regionale care s-au dublat în cinci ani la 2.400 miliarde de ruble (42 miliarde dolari), amplificând riscul ca în doi-trei ani să aibă nevoie de fonduri de salvare de la bugetul federal, aflat deja în deficit.

 • Români cu care ne mândrim: Raluca Dumitrescu, omul care a adus Europa în satele Bărăganului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Români cu care ne mândrim: Raluca Dumitrescu, omul care a adus Europa în satele Bărăganului

  În doar doi ani, Raluca Dumitrescu, în prezent preşedinte al Grupului de Acţiune Locală „Călăraşi Vest” a reuşit să schimbe în bine viaţa a peste 20 de comunităţi rurale din întreg Bărăganul. Totul cu cei aproximativ 10 milioane de euro pe care i-a primit de la Uniunea Europeană, prin proiectele pe care le-a promovat şi dezvoltat.

 • PROIECT Steaguri ale administraţiilor locale, arborate doar alături de cele ale UE şi României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROIECT Steaguri ale administraţiilor locale, arborate doar alături de cele ale UE şi României

  Unităţile administrativ teritoriale vor putea arbora steagurile proprii doar la sediile primăriilor, consiliilor judeţene şi instituţiilor subordonate, dar numai împreună cu drapelul României şi al UE, conform unui proiect de lege publicat, vineri, pentru tansparenţă decizională, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

 • Sute de posturi vacante în primăriile din Dâmboviţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sute de posturi vacante în primăriile din Dâmboviţa

  Primăriile din Dâmboviţa duc lipsă de personal. În majoritatea administraţiilor locale este nevoie de jurişti, ingineri, secretari sau urbanişti. La Târgovişte, de exemplu, ar mai fi nevoie de încă 100 de oameni, dintre care, aproape 80 de poliţişti locali. La Titu, în schimb, situaţia se prezintă ceva mai bine, însă tot este nevoie de 20 de oameni, printre care şi un post de secretar şi unul de jurist.

 • Slobozia: Ialomița, codașă la atragere de fonduri europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Ialomița, codașă la atragere de fonduri europene

  Din cele 81 de proiecte depuse de administraţiile locale, în acest an, doar 14 au primit finanţare. Cele mai importante proiecte aprobate se derulează în Feteşti şi Urziceni şi vizează modernizarea infrastructurii de apă şi canal.

 • Axa fundaţii – primării, fatală pentru câinii vagabonzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Axa fundaţii – primării, fatală pentru câinii vagabonzi

  Administraţiile locale şi ONG-urile au cheltuit milioane de euro în ultimii zece ani pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, dar aceştia încă sunt pe străzi şi se înmulţesc. Comunităţile locale sunt divizate în două tabere: una care vrea ca maidanezii să fie omorâţi şi cealaltă care susţine sterilizarea lor.

Modifică Setările