Stiri despre aachen

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Klaus Iohannis, Germania, Premiul Carol şi misterul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, Germania, Premiul Carol şi misterul românesc

  Klaus Iohannis se pregăteşte să ia în primire Premiul Carol cel Mare. Germanii care-l decernează îl mai consideră popular şi nu par a şti că în patria pe care a aruncat-o în criză a început să i se ceară suspendarea.

 • „Împreună
în Europa“ – 45 de artişti români şi germani „şi-au dat mâna“ la Galeria Galateca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Împreună în Europa“ – 45 de artişti români şi germani „şi-au dat mâna“ la Galeria Galateca

  Evenimentul expoziţional „Art 100“, care s-a deschis ieri-seară la Galeria Galateca (situată la parterul BCU) şi este vizitabil aici timp de o săptămână, reuneşte eforturile plastice (pictură, desen, gravură, instalaţie) sau foto-video a 23 de artişti români şi tot atâţia germani (45 de lucrări, pentru că vorbim şi de un duo), bucuroşi să fie „împreună în Europa“. Printre aceştia, celebrul artist româno-german Mircea Florian.

 • Cu Macron, UE mai are încă şanse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu Macron, UE mai are încă şanse

  Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut la Aachen, unde a primit premiul Carol cel Mare, grăbirea reformării UE. Nu mai avem timp de pierdut, crede şi Bernd Riegert, aflat la Aachen.

 • Papa Francisc, europeanul anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa Francisc, europeanul anului

  În fiecare an, începând cu 1950, cetăţenii din oraşul german Aachen acordă premiul Carol cel Mare (Charlemangne) pentru o contribuţie remarcabilă la cauza unităţii europene. Pentru anul 2016, titlul îi revine Papei Francisc, unul dintre puţinii laureaţi non-europeni în decursul timpului.

 • FOTO Un copil de doi ani din Dărmăneşti, bolnav de cancer, are
nevoie urgentă de ajutor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Un copil de doi ani din Dărmăneşti, bolnav de cancer, are nevoie urgentă de ajutor

  Apel disperat al unor băcăuani, al căror copil este bolnav de cancer, în stadiul terminal şi care are o şansă de a supravieţui, prin tratamentele citostatice pe care le face acum în Germania, la Aachen. Adrian Ştefan Bertalan, de un an şi opt luni suferă de neuroblastom de gradul 4, diagnosticat de specialiştii din Iaşi. Familia caută ajutor şi a deschis mai multe conturi pentru donaţii.

 • Mircea Vasilescu: Pentru ziare a venit vremea muzeelor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Vasilescu: Pentru ziare a venit vremea muzeelor?

  De ce ai vizita, în vacanţă fiind, un Muzeu Internaţional al Ziarelor? Nu doar din pură curiozitate turistică (nimeni nu scapă, oricît s-ar strădui, de impulsul de a „bifa un obiectiv“), ci pentru că, aşa cum scrie pe site-ul www.izm.de – e unul dintre cele mai mari din lume şi, renovat complet şi redeschis în 2011, are o formulă de prezentare modernă şi interactivă.

Modifică Setările