Evenimentul „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” ajunge la Bucureşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simulator auto la Orăşelul Siguranţei Rutiere
Simulator auto la Orăşelul Siguranţei Rutiere

Michelin a dat startul ediţiei a doua a evenimentului „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” la Bucureşti. Azi am vizitat Orăşelul Siguranţei Rutiere Michelin din parcul Izvor, voi îl puteţi vizita şi mâine.

Acesta este un spaţiu ce reuneşte specialişti care vor desfăşura ateliere dedicate celor 10 reguli de aur ale siguranţei rutiere, de la purtarea centurii de siguranţă şi până la adoptarea unui comportament politicos în trafic.

Evenimentul este deschis publicului larg, care are oportunitatea să se implice în toate activităţile organizate în spaţiile dedicate celor 10 reguli de aur ale siguranţei rutiere şi să interacţioneze cu experţi precum Şcoala de conducere defensivă şi pilotaj Titi Aur sau cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere. Orăşelul Siguranţei Rutiere Michelin are zone dedicate copiilor, tinerilor şi adulţilor, în care aceştia pot testa simulatoare de condus, de răsturnare şi impact, se pot juca şi învăţa cele 10 reguli de aur care îi ajută să fie mai în siguranţă la drum.

“Una din direcţiile principale ale Grupului Michelin este aportul la o mobilitate rutieră mai sigură pentru toţi, atât prin îmbunătăţirea continuă a produselor pe care le fabricăm cât şi prin acţiuni şi evenimente care au ca scop promovarea unei conduite responsabile în trafic. Sunt încrezător că la „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” fiecare vizitator va descoperi un lucru nou despre siguranţa rutieră care îl va ajuta să devină mai responsabil în trafic şi astfel vom reuşi împreună să contribuim la scăderea numărului de accidente.” a spus Eric Faidy, Preşedinte Michelin Europa Centrala şi de Sud.

Printre principalele atracţii ale evenimentului se află simulatorul de aderenţă, creat de Michelin special pentru a atrage atenţia asupra importanţei folosirii anvelopelor potrivite. Alături de specialistul Michelin, participantul aflat la volan poate experimenta condusul în diferite condiţii de drum şi conştientiza diferenţa dintre anvelopele de vară şi cele de iarnă. În acest fel, şoferii pot înţelege consecinţele folosirii anvelopelor nepotrivite într-o situaţie fără riscuri reale. Simulările sunt afişate pe ecrane mari pentru ca şi publicul să vadă rezultatele.
“Prin evenimentul “Zilele Siguranţei Rutiere Michelin”, ne dorim să încurajăm experimentarea bunelor practici de condus prin acţiuni educative ce au la bază jocul şi interacţiunea. Prin participarea la acest eveniment vreau să-i invit pe bucureşteni şi nu numai, să fie alături de noi ambasadori ai siguranţei rutiere şi să transmită cele 10 reguli de aur ale siguranţei rutiere familiei şi prietenilor.” a adăugat Eric Faidy.

Astăzi, accidentele rutiere sunt o problemă globală responsabilă pentru 1,2 milioane de decese şi 50 de milioane de vătămări pe an. Principalele victime ale accidentelor rutiere, tinerii sunt de două ori mai predispuşi la a fi implicaţi în accidente spre deosebire de alţi şoferi mai experimentaţi. În fiecare an, în medie, aproape 5.000 de tineri de vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani sunt ucişi în accidente rutiere în Uniunea Europeană. Dezvoltarea evenimentului „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” este una din măsurile luate de Michelin la nivel local pentru a remedia această situaţie.

Cele „10 Reguli de Aur” ale siguranţei rutiere care stau la baza evenimentului „Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” din acest an au fost dezvoltate la nivel global de Michelin împreună cu Federaţia Internaţională de Automobilism. Acestea au fost comunicate local prin evenimente similare celui din Bucureşti, în oraşele aflate în proximitatea operaţiunilor Michelin în România, în Zalău, pe 14 şi 15 septembrie şi în Ploieşti pe 21 şi 22 septembrie.
Evenimentul « Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » de la Bucureşti este realizat în parteneriat cu GRSP România (Parteneriatul Global pentru Siguranţă Rutieră), Poliţia Rutieră Română şi Şcoala de conducere defensivă şi pilotaj Titi Aur.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite