Rareş Iordache

Autor, jurnalist, editor, speaker

Traversatul Clujului a devenit cu timpul o problemă majoră, iar autorităţile staţionează în găsirea de soluţii viabile. Oraşul e un prizonier al maşinilor. Aşa mi-a venit ideea unui experiment inedit: bicicletă vs pilot de raliuri pe un traseu care să lege un cartier clujean de un altul trecând prin centru. V-aţi prins, totul la o oră de vârf.

Ziua când toată lumea a stat lipită de monitoare, tv-uri sau calculatoare, pentru a privi un şir aproape nesfârşit de spectacole triste, sinistre. După live-urile din Siria cu bombardamente în direct pe reţelele de socializare, a venit rândul Europei să devină scenă pentru astfel de piese.

Ursul e, prin definiţie, bestie, dihanie sau fiară. Nu vorbesc aici despre mentalul colectiv al românilor, căci şi prin alte părţi mai civilizate, să le numesc aşa, se întâmplă acelaşi lucru. Nu cu mult timp în urmă, Norvegia a decis să-şi decimeze populaţia de lupi: să fie pur şi simplu ucişi 47 de lupi din totalul estimat de 68. Cică dihaniile ar fi atacat turmele de oi.

Nu e nimic nou sub soare ca la ANAF să existe absurdităţi, după cum, la fel, nu e nou ca aceeaşi instituţie să nu se joace atunci când este vorba despre aplicarea unor sentinţe judecătoreşti definitive. ANAF-ul este un organ care intră fără menajamente în zona absurdului având ca miză aplicarea unor reguli/ legi pe care sistemul le-a scos din burtă. Ştiţi cine sunt martorii fără voce ai acestei situaţii?

Modifică Setările