Marius Ghincea

Expert în politici publice

Ministerul Educaţiei din Marea Britanie a publicat recent un raport cu privire la starea libertăţii de exprimare din universităţile britanice. Concomitent, ministrul britanic al educaţiei, conservatorul Gavin Williamson, a publicat un editorial în ziarul Telegraph, una dintre cele mai importante publicaţii britanice.

Marţi, 3 noiembrie 2020 este ziua alegerilor prezidenţiale americane. Este ziua în care americanii vor fi întrebaţi dacă susţin în continuare modelul de guvernare al preşedintelui Trump sau preferă abordarea alternativă propusă de democratul Joe Biden. Pentru români şi europeni, alegerile din SUA joacă un rol crucial pentru viitorul securităţii regionale şi pentru cooperarea transatlantică.

În „Cimitirul din Praga” (2010), Umberto Eco spunea, parafrazându-l pe Samuel Johnson, că patriotismul este ultimul refugiu al laşilor. Cei fără principii morale îşi înfăşoară corpul în drapelul naţional şi vorbesc mereu despre puritatea naţiunii.

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul de Administraţie al Universităţii Princeton din Statele Unite, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din SUA, a decis să elimine numele fostului preşedinte american Woodrow Wilson din denumirea uneia dintre cele mai renumite şcoli de politici publice şi afaceri internaţionale a naţiunii americane.

Ca în fiecare an, iarna a luat prin surprindere autorităţile locale din Bucureşti. Este adevărat că a devenit cam neobişnuit să vezi zăpadă la mijlocul lui noiembrie, când de crăciunul trecut aveam temperaturi de primăvară, dar asta nu scuză reacţiile reactive şi defensive ale municipalităţii conduse de Gabriela Firea.

Vezi mai multe
Modifică Setările