Marian Oancea

Doctorand Ştiinţe Politice

S-a încheiat nebunia din jurul referendumului pentru redefinirea familiei în constituţia României. Noroc cu miniştrii PSD că sunt atât de penibili şi reuşesc zilnic să ocupe agenda publică doar prin simpla apariţie într-o poză sau printr-o declaraţie publică. Şi aici fac trimitere directă la dezbaterea generată de membrul PSD, Adrian Ţuţuianu, care l-a pus la zid, „elegant“, pe grobianul Dănuţ Andruşcă, Ministrul Economiei.

Referendumul pentru familie din perspectiva unui tânăr de 26 ani, care a avut oportunitatea să ia contact atât cu comunităţi estice, conservatoare, dar şi cu cele vestice, progresiste. Este bine, este rău? Practic este vorba despre bine şi rău? Eu cred mai degrabă că toată situaţia este strict legată de experienţe personale şi viziune.

Am citit în ultima perioadă tot felul de critici la adresa PNL referitoare la faptul că partidul nu doreşte unificarea dreptei ca o alternativă reală la PSD. În momentul de faţă, deşi partidul de guvernământ pare slăbit, tot este puternic. Pare paradoxal, dar realitatea ne spune însă altceva.

  • Marian Oancea a publicat un nou articol acum 28 zile

    Atunci când partidul te numeşte a patra oară pe aceeaşi funcţie, deşi nu ai reuşit să demonstrezi nimic pentru societate în celelalte 3 cazuri, se numeşte nebunie. Sau mai degrabă se numeşte sfidarea poporului, lucru pe care Partidul Social Democrat îl face, fără să se ferească, asumat, de 28 de ani încoace.

  • Marian Oancea a citit acum 28 zile

    Ecaterina Andronescu este un om al politicului şi al sistemului educaţional de mai bine de 20 de ani, iar acum va fi pentru a patra oară ministru al Educaţiei. Din toţi anii de activitate, cea mai criticată măsură a ei a rămas desfiinţarea şcolilor profesionale şi de meserii. În anii 2000, afirma că prin aceste măsuri elevii vor avea un rost în societate, dar viitorul avea să arate alt rezultat: 20% din tineri nu lucrează şi nici nu studiază.

Vezi mai multe