Marian Oancea

Doctor în Ştiinţe Politice

Suntem încă în plină pandemie. Chiar dacă foarte multe state din Europa procesează astăzi tot felul de scenarii privind momentul în care totul va reveni la normal, societăţile se află într-o stare continuă de alertă. Viaţa întregii planete s-a schimbat radical atunci când statele, rând pe rând, au luat măsuri drastice de izolare pentru protejarea propriilor cetăţeni.

Aseară, pe mulţi români i-a lovit ca un fulger vestea că Ţinutul Secuiesc ar putea căpăta autonomie în cadrul statului român. Cunoaştem cu toţii faptul că UDMR a promovat ideea aceasta cu mult înainte ca cei doi deputaţi să depună un amplu proiect de lege prin care se reglementează statutul special acordat judeţelor Covasna, Harghita şi unei părţi din judeţul Mureş.

În aproape 30 de zile, în care lumea pare că s-a oprit, spaima, insecuritatea şi individualismul au cuprins mare parte dintre societăţile acestei planete. Pandemia cu COVID19 ne aruncă într-o nouă etapă a existenţei noastre în care, mai mult ca niciodată, distanţarea socială pare să fie singura cheie care ne poate deschide uşa spre normalitate.

Recunoscută pentru bugetul său foarte generos, Primăria Sectorului 1 a fost mai tot timpul râvnită de către politicieni. Şi nu neapărat pentru matrapazlâcurile care s-au tot făcut în interiorul primăriilor din 90 încoace, ci pentru faptul că reprezintă un loc în care visul poate deveni realitate.

  • Marian Oancea a citit acum 2 luni

    Faptul că noul preşedinte al PNL va fi Florin Cîţu nu mai e de circa o lună un secret pentru cei care cunosc atmosfera din PNL şi erorile care îi sunt reproşate lui Ludovic Orban, cu precădere în ultimul an.

Vezi mai multe
Modifică Setările