Eugen Tănăsescu

Preot şi Jurnalist

Deşi România este o ţară care nu mai are flotă maritimă, marinarii civili români sunt răspândiţi pe toate meridianele lumii. Educaţia profesională a acestora se bazează pe instituţiile de învăţământ existente în ţară. Vă propun un interviu cu rectorul Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, instituţie înfiinţată în zorii libertăţii post-comuniste.

  • Eugen Tănăsescu a publicat un nou articol acum 29 zile

    De 10 ani, Patriarhia Română deţine propria Agenţie de Ştiri. Purtând denumirea latină a Bisericii (basilica), agenţia a devenit un important punct de reper în mediul online românesc, devenind „vocea oficială“ a Patriarhiei Române în materie de comunicare publică. Ceea ce este atât firesc, cât şi necesar.

  • Eugen Tănăsescu a publicat un nou articol luna trecuta

    L-aţi citit pe celebrul Soros? Dacă nu, foarte rău, căci nu poţi înţelege lumea de azi fără a cunoaşte principiile care o făuresc. Dacă da, atunci aţi remarcat că „societatea deschisă“ este noua „evanghelie“ a lumii, care vrea să „updateze“ Evanghelia lui Hristos.

  • Eugen Tănăsescu a publicat un nou articol acum 2 luni

    De ceva vreme, avem de-a face cu AI. Fie că vorbim de spectacularul robot Sophia, fie că ne referim la propriile smartphone-uri sau sofisticatele soft-recognition din spatele FB, inteligenţa artificială naşte satisfacţii, curiozităţi, temeri, dubii.

Vezi mai multe