Dragoş Lucian Ivan

Avocat & consilier parlamentar

Vieţile afectate de violenţă domestică continuă să fie în umbra uitării şi tăcerii în ţara noastră semnatară a Convenţiei de la Istanbul privind prevenirea şi combatarea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. O spun în calitate de avocat şi de persoană implicată civic.

Jucării sau drepturi? Despre ce să discutăm de 1 iunie? Gestul de a oferi o jucărie arată apropiere sufletească, dar acest gest de multe ori subliniază discrepanţa de autoritate şi este realizat pentru a suplini o lipsă de comunicare sau pentru a cumpăra un drept. Putem mai mult, cu siguranţă. Respectarea drepturilor copilului ne transformă în fiinţe sociale mature şi inevitabil responsabile trans-generaţional.

“Ne vedem la tribunal!” aud milioane de români care se văd în instanţă. 2.946.106 cauze a soluţionat în 2018 justiţia românească. Fiecare cauză a presupus perindarea a cel puţin 10 persoane în aceeaşi sală de judecată, aproximând 29.461.060 de persoane. Prin aeroporturile din România au circulat în 2019 peste 21 milioane de persoane.

Vezi mai multe
Modifică Setările