Daniel Gorgonaru

jurnalist

Decizia ALDE de a ieşi de la guvernare este finalul unei adevărate telenovele politice care l-a avut în prim-plan pe liderul Pro România, Victor Ponta. Conştient că cele şase procente câştigate la alegerile europarlamentare nu sunt suficiente pentru a-i asigura o poziţie importantă pe scena politică, Ponta a trecut la atac şi a acţionat exact în locul cel mai vulnerabil cu putinţă: relaţia PSD-ALDE.

Tragedia de la Caracal a scos încă o dată la suprafaţă mizeria în care s-a adâncit o ţară. O ţară împărţită între politicieni-interlopi-oameni ai legii şi simplii cetăţeni. O ţară unde a avea dreptate devine lipsit de relevanţă dacă nu ai şi pile, dacă nu ai şi legăturile necesare pentru a-ţi susţine punctul de vedere.

Cel mai mare partid din ţară (ca număr de membri) şi cel mai iubit club de fotbal (ca număr de susţinători) se zbat într-o criză ce pare fără ieşire. La fotbal şi la politică se pricepe tot românul. Aşa că nu mă pot abţine, şi-mi dau şi eu cu părerea. Observ, în ceea ce priveşte doi actori importanţi de pe scena politică şi sportivă, câteva similitudini.

Vezi mai multe