Cristian Ghingheş

Consilier local independent

Că ceea ce s-a întâmplat aseară la Paris este o tragedie culturală mondială nimeni nu contestă. Ce este însă de remarcat şi de comentat este ipocrizia unor conaţionali, mai ales politicieni, administratori de oraşe şi resurse publice, care n-au făcut mare lucru pentru patrimoniul cultural local ori naţional, ba chiar şi-au bătut joc de el, dar îi vezi debitând mesaje solidarire referitoare la catedrala franceză.

Consultarea de astăzi de la Cotroceni nu ar trebui să fie despre întrebarea de la referendum, ci dacă un astfel de referendum chiar poate face mai mult bine decât rău. Marele risc al acestui referendum pentru iniţiator este să nu fie validat. Imaginaţi-vă ce mare cadou politic primeşte PSD dacă nu se îndeplineşte cvorumul şi cât de legitimaţi vor fi apoi cei din coaliţia aflată la guvernare să îşi continue iniţiativele de slăbire a justiţiei.

S-a vorbit astăzi, în contextul consultărilor preşedinte-partide de la Cotroceni al căror sens nu l-am înţeles deloc, de un posibil „pact pentru justiţie“. O formă fără fond care ar pune batista pe ţambal şi care în cele din urmă ar albi atitudinea actualei coaliţii de la putere faţă de statul de drept.

Vezi mai multe