NASA apelează la hackeri pentru o serie de aplicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul International Space Apps Challenge este la a doua ediţie
Proiectul International Space Apps Challenge este la a doua ediţie

Agenţia spaţială a SUA nu a avut o relaţie foarte plăcută hackerii. Totuşi, lucrurile par să se schimbe în bine. NASA a reuşit să convingă 9.000 de persoane din întreaga lume să creeze proiecte hardware şi software care să integreze datele oferite de agenţie, potrivit The Verge.

Hackerii provin din 44 de ţări şi au fost împărţiţi în echipe. Aplicaţiile realizate de ei vor fi folosite atât de publicul larg cât şi de angajaţii NASA. 

Proiectul poartă numele „International Space Apps Challenge“ şi este la a doua ediţie. Acesta este cel mai mare hackathon din lume şi între 20 şi 21 aprilie nu mai puţin de 770 de proiecte au fost înscrise pe site-ul Space Apps. 

Aplicaţiile vor fi testate de un juriu iar câştigătorii vor fi anunţaţi luna viitoare.

Proiectul demarat de NASA a costat numai 70.000 de dolari iar majoritatea participanţilor s-a organizat singură şi au fost organizate chiar şi evenimente private în care hackerii s-au adunat pentru ascrie aplicaţii. 

„Acesta este un exemplu de guvern al viitorului“, a declarat Nicholas Skytland, manager al NASA Open Innovation Program.

Două dintre aplicaţiile trimise de hackeri sunt deja foarte populare printre angajaţii NASA. Una dintre ele converteşte imaginile NASA cu formatul VICAR în imagini PNG iar cealaltă este, de fapt, o platformă software pentru submarinele robotice ale agenţiei.

Participanţii au acceptat să muncească pe gratis din pur entuziasm. „E atât de distractiv şi de nebunesc când îţi dai seama de distanţa şi diferenţa de fus orar dintre participanţi“, a declarat Arman Atoyan, liderul uneia dintre echipe şi fondator al startupului X-Tech, din Armenia. 

Echipa lui a creat o aplicaţie numită „Feel the Moon Gravity“ (trad. simte gravitaţia de pe Lună). Aceasta se foloseşte de informaţiile oferite de NASA dar şi de senzorul Kinect de pe Xbox pentru a simula păşitul pe suprafaţa satelitului. 

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Sol este o aplicaţie pentru iPhone dezvoltată de compania Ingenology din Kansas, SUA. Aceasta arată simultan temperatura de pe Pământ şi de pe Marte.Inbound este un proiect hardware care constă într-o serie legate între ele printr-un controller Arduino care urmăreşte exploziile solare şi traseul particulelor încărcate, de la Soare la Pământ.

NASA produce o serie de aplicaţii proprii pentru iOS şi Android, dar proiectul Space Apps a avut ca scop recrutarea oamenilor talentaţi din întreaga lume, fără a fi nevoie să apeleze la angajării.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite