Huawei va ieşi de pe piaţa din SUA din cauza acuzaţiilor de spionaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 10 ani de Huawei în România, Victor Ponta, premierul României, a ţinut un discurs. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
La 10 ani de Huawei în România, Victor Ponta, premierul României, a ţinut un discurs. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Huawei renunţă la piaţa din Statele Unite ale Americii şi anunţă că şi altor companii telecom din China le-ar putea fi la fel de greu pe piaţa nord-americană.

Ren Zhengfei, directorul Huawei, a vorbit cu publicaţia „Les Echos“ din Franţa despre situaţia companiei, despre SUA şi de ce a decis să renunţe la clienţii americani. TechCrunch notează că multe dintre supoziţiile de până acum au apărut din cauza asocierii în trecut a lui Zhengfei cu Armata pentru Eliberarea Poporului. De asemenea, prin situaţia Huawei ar putea să treacă şi alte companii din China care ar vrea să îşi deruleze afacerilor în SUA.

„Dacă Huawei pică între SUA şi China, nu merită. De aceea am decis să ieşim de pe piaţa americană şi să nu fim la mijloc“, a spus Zhengfei. Huawei a negat acuzaţiile de spionaj, iar un raport al Casei Albe îi dă dreptate, nefiind găsită nicio dovadă care să demonstreze contrariul. Alte companii din China, în domeniul telecom, care ar putea să atingă succesul în SUA sunt ZTE şi Xiaomi, cea din urmă înregistrând vânzări foarte mari în China, în timp record.

Xiaomi, într-o mişcare de poziţionare mai bună, l-a angajat în acest an pe Hugo Barra, fost vicepreşedinte Android la Google. Barra se ocupă de extinderea la nivel internaţional a companiei şi va încerca să-i construiască acesteia un renume cel puţin la nivelul rivalilor din Asia, cum ar fi HTC sau LG. În China, Xiaomi a depăşit Apple în cotă de piaţă, în al doilea trimestru din 2013, iar asta la trei ani de la fondare.

În România, Huawei şi-a anunţat disponibilitatea de a construi un centru regional. Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională, a spus că astfel de companii trebuie primite cu braţele deschise, când vin să investească. „Când vine cineva să investească, Huawei de exemplu, noi sprijinim această companie pentru că are 600 de angajaţi şi va ajunge la 1.000 până la finalul anului. Huawei face un serviciu de operare pentru foarte mulţi operatori de telefonie mobilă din Europa. (...) Mi-a mai plăcut la Huawei e că sunt foarte prezenţi în sprijinirea studenţilor români. Au un program de burse pentru studenţi, în valoare de 20.000 de euro“, a spus acesta. 

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Huawei:

Una dintre cele mai puternice companii din China vrea să construiască un centru regional în România

Sectorul IT&C românesc, analizat de Dan Nica: Românii nu mai pleacă în Silicon Valley, iar firmele din China au contribuit la acest lucru

Idilis şi Huawei au testat un internet mobil teoretic de cinci ori mai rapid decât cel existent acum în România

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite