FOTO VIDEO Primul contact cu LG Optimus G după lansarea în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LG Optimus G, rivalul pentru Galaxy S3. FOTO Adevărul
LG Optimus G, rivalul pentru Galaxy S3. FOTO Adevărul

LG Optimus G a ajuns şi în România. A întârziat mai mult decât rivalii săi, dar este posibil să recupereze pe piaţa dispozitivelor medii.

Anul 2013 este al smartphone-urilor cu ecrane full HD, LG Optimus G pică acest test, dar asta nu ar trebui să îi reducă din atuurile sale. Telefonul are un procesor Qualcomm quad-core, memoria RAM este de 2GB şi oferă un spaţiu de stocare de 32GB. Bateria are 2.100 mAh şi camera foto ajunge la 13 megapixeli.

Punctul forte al telefonului este ecranul HD de 4,7 inci care foloseşte tehnologia IPS (utilizată şi de Apple în dispozitivele sale mobile). LG Optimus G are Android 4.1 Jelly Bean şi o interfaţă proprie creată de LG, în care au fost incluse mai multe funcţii. Trebuie menţionat că telefonul a fost anunţat în vara lui 2012, iar spre iarnă a ajuns în magazine. În România intră în oferta Orange.

Un produs încă bun

Din motive pe care nu le-a precizat, LG a întârziat să livreze telefonul pe toate pieţele pe care ar fi putut avea succes, inclusiv România. În primul rând, Optimus G impresionează prin designul. Este uşor, dar se simte robust, ca o singură bucată de carcasă, iar pe spate are sticlă tip Gorilla Glass. Zgârieturile nu ar trebui să fie o problemă pentru acest telefon.

Ecranul este impresionant, culorile sunt reproduse foarte bine şi luminozitatea este ridicată. Spre deosebire de Galaxy S3 (pe care îl deţin şi am putut compara cu acesta), negrul nu este la fel de negru, dar culorile arată mai bine. LG s-a achitat foarte bine de construcţia fizică a telefonului, dar la nivel de software nu a inovat pe cât de mult spune.

LG promovează ceea ce numeşte QSlide. La Samsung această funcţie se numeşte MultiView sau Windows. Ideea e că ai câteva aplicaţii pe care le poţi folosi în paralel, peste ceea ce face. Astfel, multitasking-ul este la un nivel nou pe Android. Un nivel nou, dacă nu se ia în calcul că Samsung a livrat asta pe prima tabletă care rula, la acea vreme, Android 2.x. QSlide este foarte bun, este perfect optimizat pentru a folosi memoria RAM din plin, dar îi lipsesc aplicaţiile utile. Spre exemplu, există browser, dar nu suportă decât o singură filă, nu poţi să deschizi mai multe în acelaşi timp.

Samsung face altfel, împarte ecranul şi poţi folosi atât aplicaţiile proprii, cât şi pe cele terţe: Facebook, Firefox etc. Am apreciat la LG că utilizarea este fluidă, fără probleme şi poţi regla transparenţa. Mai trebuie să adauge câteva aplicaţii şi QSlide va fi mai bun. Am apreciat posibilitatea de a putea face zoom în videoclip, se va dovedi utilă funcţia în multe situaţii. 

Hands-on cu LG Optimus G

Din seria rapid, există QuickMemo, poţi nota direct pe ecran. Util atunci când ai o idee şi nu vrei s-o pierzi. Poţi da mai departe adnotarea (mail, bluetooth etc.) sau o poţi salva în galerie. Camera este foarte bună (din nou în comparaţie cu Galaxy S3), focalizează repede, face poze bune, dar pentru cei interesaţi de multe moduri de fotografiere trebuie menţionat că oferta nu este atât de generoasă ca la Samsung. Galeria, fără probleme, un plus cu siguranţă.

LG Optimus G vine puţin cam târziu, este deja primăvară şi cumpărătorii se orientează spre Samsung Galaxy S4, spre exemplu, sau HTC One. Nu este un start ratat, doar întârziat. Are potenţial, cine îl cumpără nu face o alegere greşită, doar că nu mai este a flagship, este un dispozitiv mediu cu dotări medii spre foarte bune. Personal, l-aş alege pentru calitatea construcţiei şi pentru calitatea ecranului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite