Vacanţă 2.0 - Aplicaţiile de hărţi care să te ajute să-ţi găseşti drumul prin lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de mult te foloseşti de tehnologie în vacanţă? Vara asta ai putea să faci asta. Tech Adevărul vă arată în cadrul mai multor articole cum să te foloseşti de tehnologie pentru vacanţe.

Waze

Doar dacă aveţi o ofertă de internet serioasă. E cea mai bună aplicaţie pentru a vă descurca în oraşe din toată lumea, dar nu neapărat utilă în rest. Waze e deţinut de Google şi se bazează pe colaborarea dintre şoferi. Practic, veţi şti unde în oraş există ambuteiaje, unde s-a întâmplat un accident sau unde este poliţie. Problema Waze este că are capacităţi limitate de a funcţiona offline, dar dacă vreţi să vă descurcaţi într-un oraş străin, e cea mai bună soluţie, pentru că sunt actualizări în timp real de la cei care locuiesc acolo.

Navigaţia este vocală şi este inclusiv în limba română. Avantajul Waze? E pe orice platformă mobilă - Android, iOS sau Windows Phone.

Puteţi descărca Waze de aici.

Google Maps

Bătrânul Google Maps e poate cel mai bun la drum lung şi înlocuieşte GPS-ul de pe bord. Dacă aveţi internetul oprit, vă puteţi folosi de GPS-ul telefonului. E un avantaj esenţial în străinătate, unde datele mobile costă foarte mult.

Ca să salvaţi o hartă offline trebuie să o căutaţi în prealabil, să vă stabiliţi ruta, atunci când sunteţi online, iar apoi să vă ajutaţi doar de GPS şi de localizarea prin busolă.

Pentru cei care vor să folosească internetul, Maps aduce informaţii din trafic din toată lumea şi are aproape cele mai complete hărţi, indiferent de locul unde sunteţi. Un alt avantaj? Hărţile sunt contextuale. Adică veţi primi informaţii despre hoteluri, restaurante şi alte obiective turistice din zonă.

Varianta de Android. 

Varianta de iOS. 

Sygic

Avantajul este că are hărţi TomTom, ceea ce înseamnă că sunt actualizate, iar totul funcţionează offline în cea mai mare parte a timpului. Hărţile sunt stocate în telefon, deci veţi avea nevoie de cel puţin câteva sute de MB.

Există navigaţie viraj după viraj, în timp real şi în limba română, dar totul este pentru varianta Premium. Sygic e chiar un GPS tradiţional instalat pe un dispozitiv mobil. Sygic este preinstalat pe majoritatea dispozitivelor oferite de românii de la Allview, cu o ofertă pentru caracteristici Premium, în mod normale accesibile pe anumite sume.

Hărţile sunt gratuite pentru Europa, SUA, Africa sau America de Sud şi de Nord.

Detalii despre preţuri aflaţi pe site-ul oficial pentru fiecare hartă şi caracteristică puteţi găsi pe site-ul oficial. Sygic a fost descărcată de 51 de milioane de utilizatori.

Puteţi să descărcaţi Sygic de pe site-ul oficial. 

Via Michelin şi Michelin Navigation

Fac parte din suita de aplicaţii oferită de gigantul francez Michelin. Via Michelin e foarte bun pentru că pune pe hartă parcări, restaurante şi, de asemenea, radare fixe de pe autostrăzile din Europa. Michelin Navigation poate fi folosit ca alternativă pentru alte hărţi, dar calitatea lasă de dorit. Avantajul e faptul că aplicaţiile sunt integrate foarte bine cu ceea ce există în timp real pe şosea. 

Michelin Navigation pe Android .

Michelin Navigation pe iOS. 

Bike Map

Dacă sunteţi un pasionat al ciclismului şi vreţi să aveţi vacanţe sănătoase, în care să descoperiţi zone mai puţin umblate, atunci Bike Map e făcut pentru voi. E simplu, utilizatorii introduc pe hartă trasee pentru ciclism. Acestea sunt de diferite dificultăţi, lungimi şi caracteristici. În plus, pe hartă există şi traseele oficiale.

Vă recomand mai degrabă site-ul Bikemap.net, decât aplicaţia BikeMap, pentru că ultima este destul de greu de folosit şi nu este intuitivă. Ce e interesant e că puteţi descărca datele GPS şi să le exportaţi pentru a le accesa offline.

BIkeMap e accesibil aici pe desktop. 

Pentru iOS, Android sau Windows Phone puteţi descărca aplicaţiile de aici. 

În episoadele următoare:

  • Cum să găseşti cel mai bun transport cu ajutorul aplicaţiilor mobile şi al site-urilor.
  • Site-urile şi aplicaţiile cele mai bune pentru descoperirea cazării ideale.
  • Oferte în ultimul minut.
  • Ce trebuie să ştii despre roaming şi internet atunci când pleci în vacanţă.
  • Alte aplicaţii care te vor ajuta în orice excursie. 
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite