Dispariţia Google Reader este un lucru bun, inventatorul RSS nu îl regretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feedly este o alternativă la Google Reader. FOTO Adevărul
Feedly este o alternativă la Google Reader. FOTO Adevărul

Google închide la 1 iulie serviciul Google Reader, dar acest lucru s-ar putea să nu fie atât de rău pe cât pare. Chiar şi inventatorul RSS, pe care se bazează Google Reader, spune că nu-l deranjează.

Google Reader va fi închis la 1 iulie, deoarece nu sunt suficienţi utilizatori, susţine Google. Astfel, nu mai investeşte resurse într-un program care nu duce nicăieri. De aceeaşi părere este şi inventatorul RSS. Dave Winer a scris pe blogul său că nu regretă disparaţia acestui serviciu pe care nici măcar nu l-a folosit vreodată, scrie PhoneArena.

Nu am avut atâta încredere în Google, încât să-i permit să îmi administreze toate ştirile.

Dave Winer mai spune că nu i-a plăcut nici designul, el vrea să aibă un flux constant de ştiri, nu să vadă câte articole sunt necitite. El mai găseşte şi o soluţie pentru cei care se plâng că serviciile gratuite se închid. „Data viitoare, vă rog, plătiţi un preţ corect pe serviciile de care depindeţi. Acelea au o şansă mai bună de a supravieţui“, a mai spus acesta.

Ricardo Bilton scrie pentru Feedly, spre exemplu, a câştigat 500.000 de utilizatori de când Google a anunţat închiderea serviciului. În plus, se taie şi dependenţa de Google. Într-adevăr, e o platformă care adună într-un singur loc, de unde îţi poţi sincroniza apoi pe mai mult dispozitive feed-urile necesare, dar soluţii se pot găsi.

Twitter nu va fi soluţia perfectă pentru urmărirea ştirilor, dar vor apărea aplicaţii sau se vor dezvolta cele deja existente. Cei de la TechCrunch indică faptul că un startup ar putea profita de acest capital de imagine generat de închiderea Google Reader şi s-ar putea remarca cu o soluţie proprie. Iar soluţia aceasta ar putea fi cu adevărat adaptată noilor tehnologii web 2.0.

Motivul închiderii Google Reader este Google+, consideră Brian Shih, fost product manager al echipei Google Reader, potrivit The Next Web. Shih a declarat pe Quora că Google a vrut mereu să-şi dezvolte partea de social, să aibă o reţea socială proprie, iar despre cei din echipa Google Reader consideră că înţeleg cel mai bine fenomenul. Astfel, explică Shih, au fost luaţi membri din echipă în 2008 pentru OpenSocial, în 2009 au fost mutaţi în echipa Buzz şi în 2010 au fost înregimentaţi în echipa Google+.

Între timp, Google+ a fost lansată şi Google Reader nu a mai fost de interes. De la 1 iulie se va fi închis, iar utilizatorii se vor consola cât de curând cu o nouă aplicaţie, un nou serviciu.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite