Cu ochii pe ecran: cât timp petrec copiii pe telefoane şi calculatoare în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Computerele sunt ca nişte televizoare pentru generaţia tânăra.
Computerele sunt ca nişte televizoare pentru generaţia tânăra.

Conform unui studiu publicat recent de Bitdefender, unul din şapte minori are simultan telefon şi calculator. Timpul petrecut pe acestea urcă de la trei ore la vârsta de cinci ani până la aproape cinci ore în adolescenţă.

Studiul Bitdefender arată că, în medie, băieţii petrec cu o treime mai mult timp pe telefon sau calculator, iar de la 12 ani încep să fie mai interesaţi de telefon decât de PC. Datele au fost colectate prin platforma de control parental a companiei. Mai mult, datele Bitdefender arată că unul din trei vizitatori ai site-urilor cu conţinut pornografic este minor, iar studii recente ale organizaţiei Salvaţi Copiii confirmă că unul din doi copii a fost hărţuit în mediul online în ultimul an.

Cum informaţiile despre copii sunt distribuite pe reţele sociale fără ca accessul la ele să fie restricţionat, orice utilizator poate să le acceseze. Platformele de tipul acesta oferă utilizatorilor posibilitatea de a regla gradul de intimitate a informaţiilor publicate, pentru a fi accesibile doar unui grup restrâns, precum prieteni apropiaţi sau membri ai familiei.

Câteva recomandări pentru​ securitate şi intimitate cibernetice mai bune:

  • Nu folosi telefonul sau PC-ul ca mijloc de a ţine copilul ocupat şi a câştiga timp liber pentru alte activităţi. În lipsa unei supravegheri atente, copilul poate petrece ore în şir în mediul virtual.
  • Pe cât posibil asigură-te că toţi prietenii virtuali ai copilului sunt persoane reale, pe care le cunoaşte direct.
  • Stabileşte reguli pentru utilizarea calculatorului şi vorbeşte deschis cu copiii despre temerile tale şi despre felul în care orice exces poate deveni nociv.
  • Învaţă copiii să nu răspundă la mesaje spam sau la mesaje cu conţinut agresiv sau obscen.
  • Învaţă-ţi copiii să fie atenţi când instalează aplicaţii pe telefon. Unele pot conţine ameninţări informatice care trimit mesaje la numere cu suprataxă şi încarcă substanţial factura.
  • Foloseşte o soluţie de securitate pe toate dispozitivele şi, de preferat, care dispune de control parental. Astfel, poţi bloca orice conţinut neadecvat, restricţiona navigarea, limita consumul de video sau jocuri online şi alte activităţi similare. Soluţia Bitdefender permite şi să vezi zonele restricţionate şi te informează când copilul accesează o zonă pe care nu ar trebui cu o aplicaţie Android. Nu în ultimul rând poţi primi rapoarte detaliate referitoare la comentarii, postări, fotografii şi principalele interese ale copiilor.
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite