Viitorul va fi creat în oraşul de un miliard de dolari în care nu locuieşte nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Statele Unite ale Americii va fi construit de la zero un oraş. Va fi aşezat în deşert şi nimeni nu va vrea sau putea să se mute acolo. Atunci, ce rost are un aşa proiect?

Acolo unde în prima jumătate a secolului trecut americanii testau bomba atomică va fi ridicat un oraş cu câteva zeci de mii de locuitori. Acesta va fi construit în deşertul New Mexico şi se va numi CITE, prescurtare de la Centrul pentru Inovare, Testare şi Evaluare. Acest proiect constă în proiectarea unui centru urban tipic american, însă nu este construit pentru a fi locuit, ci pentru a dezvolta diverse tehnologii şi pentru a face experimente.

Investiţia în acest oraş al viitorului va ajunge la un miliard de dolari, iar lucrările vor fi realizate de firma Pegasus Global Holdings. Domeniile acoperite vor fi diverse, de la agricultură şi energie la tratamente neconvenţionale. Maşinile autonome vor putea fi testate fără probleme aici, dronele vor fi folosite pentru a monitoriza oraşul, iar locuinţele pot fi construite pentru a putea face faţă cu brio dezastrelor naturale şi să fie dotate cu cele mai noi tehnologii. Mai mult, tot în CITE vor putea fi testate şi surse alternative de energie, cum ar fi toriul (element chimic radioactiv).

„Ne gândim la un loc unde produsele, serviciile şi tehnologiile să fie testate fără că această muncă să fie întreruptă de viaţă de zi cu zi. Proiectul ar trebui să devină un magnet pentru oamenii cu idei”, a explicat pentru CNN Robert Brumley, care conduce Pegasus. „Oraşul va fi deschis tuturor celor care vor să-şi testeze aici ideile. Asta îl face unic", a completat acesta.

CITE ar urma să devină un pas intermediar între testarea în laborator şi implementarea la scară largă. De asemenea, ar putea duce la crearea unor produse care să satisfacă mai bine nevoile şi cererile populaţiei. „Sunt multe rapoarte în care se arată că echipamentele gândite pentru a economisi energie sunt date peste cap de oamenii care deschid uşa spaţiilor în care sunt testate pentru că vor aer curat", a argumentat şi Steve Rayner, codirector la Oxford al proiectului Oraşele Viitorului. Construcţia oraşului va începe anul viitor şi ar trebui să fie finalizată în 2018.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite