VIDEO Cel mai popular proiect al Google va fi adus şi pe tablete de 7 inci. Lupta viitorului se va da în realitate virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Project Tango ar putea ajunge într-o tabletă de 7 inci. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Project Tango ar putea ajunge într-o tabletă de 7 inci. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

La începutul anului, Google a prezentat proiectul Tango prin care telefonul să cartografieze mediul înconjurător. Acum, compania pregăteşte o tabletă similară, de 7 inci, care să „citească“ realitatea din jurul nostru la fel cum o facem noi.

într-un hackathon din luna aprilie, va fi adus şi pe tablete. „The Wall Street Journal“ informează că Google urmăreşte să producă circa 4.000 de tablete prototip pe care să le ofere în programe de dezvoltare a platformei. Dispozitivele vor avea ecrane de 7 inci şi, foarte probabil, vor fi construite pe tiparul actualei linii Nexus 7.

Tableta va fi dotată cu o cameră cu unghi larg, senzori infraroşu, senzori care să măsoare adâncimea spaţiului, accelerometru şi giroscop, şi platforma software care să interpreteze aceste date. În luna iunie, Google are evenimentul Google I/O care, anual, vine cu un nou gadget. WSJournal mai spune că anul acesta ar putea fi vorba de tableta Tango. Cei care se ocupă de Project Tango sunt o subdivizie a Advanced Technology and Projects, ramură a companiei responsabilă cu dezvoltarea noilor tehnologii pentru Google.

Noua miză pentru giganţi pare să fie realitatea virtuală sau interpretarea realităţii obişnuite în mediu virtual. Facebook a cumpărat în acest sens compania Oculus VR cu celebra sa cască de realitate virtuală, iar Google îşi dezvoltă propriile soluţii. Tabletele, precum şi telefoanele Tango, pe care Google le va construi anul acesta vor fi destinate dezvoltatorilor. Întâi trebuie să le găsească o utilitate pentru oamenii obişnuiţi, mai apoi vor fi comercializate.

Cum a fost la Project Tango în România

„E esenţial să le oferi noile tehnologii dezvoltatorilor, astfel ei vor găsi aplicaţii practice pentru ele“, apreciază Bryan Ma, analist al firmei IDC aceste strategii ale companiilor. Google, prin Android care este o platformă deschisă tuturor, a câştigat foarte mult şi s-a „legat“ de ecosistem prin aplicaţiile sale. Practic, fără serviciile Google, Android este o platformă goală, fără prea multe aplicaţii. Rămâne de văzut ideile celor care au participat la Timişoara la primul hackathon dincolo de Statele Unite ale Americii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite