Google Chromebook Pixel: 5 argumente „contra“ şi unul „pro“ pentru acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chromebook Pixel este vârful de gamă al liniei de laptopuri promovate de Google. FOTO Pocket Lint
Chromebook Pixel este vârful de gamă al liniei de laptopuri promovate de Google. FOTO Pocket Lint

Google şi-a prezentat Chromebook Pixel după o serie de zvonuri. Este premium, este scump şi, în linii mari, este inutil. Dar are şi părţile sale bune. Merită sau nu achiziţia?

Chromebook Pixel nu duce lipsă de dotări tehnice medii spre ridicate şi cu siguranţă ecranul este unul dintre cele mai bune, în privinţa rezoluţiei. Dar foloseşte un sistem de operare destul de deficitar şi mai sunt câteva minusuri care trebuie numite. Google îl va promova destul de mult, dar unităţile vândute s-ar putea să nu se adune într-un număr prea mare. Există cinci motive pentru care este un eşec, scrie Gizmodo, dar în favoarea sa poate fi găsit un argument. 

În contra Pixelului de azi

  • Chromebook Pixel este scump. Costă 1.300 de dolari în cea mai ieftină versiunea care nu pune la dispoziţie decât 32GB spaţiu de stocare. Pentru o versiune capabilă de conexiune la Internet pe baza unui abonament mobil, împreună cu un spaţiu de stocare mai mare, preţul creşte până aproape de 1.500 de dolari. Un Macbook Air vine cam la acelaşi preţ, dar oferă mult mai mult, iar laptopurile obişnuite - de la Samsung, Sony, HP sau Dell - vin la preţuri şi mai mici (unele similare ca dotări).
  • Ecranul este mare, dar nu este bun pentru orice. De exemplu, filmele vor arăta foarte urât, vor fi încadrate sus şi jos de două dungi negre, mai mari decât la alte laptopuri şi pierzi foarte mult din spaţiu aşa. În plus, va consuma foarte multă energie pentru că aplicaţiile nu sunt optimizate pentru o densitate aşa de mare a pixelilor. Deja are doar 5 ore autonomie care, în folosirea de zi cu zi, poate să scadă dramatic.
  • Sistemul de operare Chrome OS este un browser mai mare. În sine, Chrome OS este doar un browser care suportă aplicaţiile Google. Desigur, dezvoltatorii pot veni cu propriile aplicaţii, compania a anunţat că aceştia şi-au anunţat sprijinul, dar crearea de programe pentru o platformă puţin populară nu se va desfăşura cu viteza luminii. Dacă tot ceea ce ai de gând să faci este să lucrezi în browser, nu simţi lipsurile, dar altfel sunt evidente.
  • Chromebook Pixel nu oferă spaţiu mare, dar oferă 1TB în Google Drive care devine, după trei ani, o povară. Începi să încarci fişiere, lucruri importante în Drive, doar ai spaţiu, 1TB promite Google, dar după 3 ani ţi se încheie abonamentul gratuit şi fie plăteşti 50 de dolari lunar pentru a nu pierde privilegiul primit gratis, fie închizi totul şi-ţi iei documentele din norul Google. Poate doar să cumperi un hard disk extern, dar se ajunge la un cost suplimentar. 
  • Oricare alt laptop face fix ce face Chromebook Pixel, iar cele de la Apple cu ecran Retina oferă o densitate a pixelilor aproape la fel de mare. Macbook Air este principalul rival, pentru că este uşor şi subţire, dar vine cu un sistem de operare complet, poate rula Photoshop, un joc la o grafică moderată sau o simplă aplicaţie de notat ceva. Şi ai la dispoziţie un magazin cu aplicaţii pentru el, ca şi pentru cele cu Windows 8. 

Argumentul „pro“ Pixelului: este, poate, cel mai frumos laptop. Arată bine, Google a investit ceva timp în crearea lui, probabil a avut o echipă mare dedicată numai designului. Numai acel mecanism simplu de deschidere, fără să mişti tot laptopul din loc, merită toată atenţia. Are un design curat, simplu şi modern. Niciun detaliu inutil nu a scăpat, inclusiv capacul este acoperit cu o textură atent cercetată.

Dacă nu vrei un produs Apple, Chromebook Pixel este cel mai potrivit produs premium. Sony şi Samsung, sau alţii, fac produse lucioase sau cu deficienţe, dar Pixel, se poate spune, este perfect. Merită doar designul 1.300 de dolari? Cel mai probabil nu.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite