Iese Mutu, intră Surdu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iese Mutu, intră Surdu
Iese Mutu, intră Surdu

Chiar dacă a făcut eforturi pentru a juca, Adi Mutu a fost trimis acasă de Răzvan Lucescu, deoarece accidentarea sa nu s-a ameliorat. În locul său va juca Romeo Surdu. La reunirea lotului de luni a participat şi Adrian Mutu şi se părea că în sfârşit „Briliantul“ va debuta la prima reprezentativă sub comanda lui Răzvan Lucescu.

Luni, doar recuperare. Marţi, 20 de minute de alergare uşoară. Miercuri, antrenament normal. Acesta a fost programul lui Adrian Mutu în săptămâna premergătoare duelului decisiv contra Franţei.

Ieri după-amiază s-a dat însă verdictul crunt: Mutu va absenta şi la Paris, dar şi în meciul de miercuri, de acasă, cu Austria. Accidentat la un antrenament al Fiorentinei, înaintea meciului cu Palermo, în care nu a fost folosit deloc, atacantul trupei „Viola” a strâns dinţi şi s-a prezentat la Mogoşoaia odată cu restul jucătorilor.

Acolo, el a fost consultat de medicul Pompiliu Popescu, care i-a transmis de la bun început atât lui Mutu, cât şi selecţionerului Răzvan Lucescu faptul că şansele ca „Briliantul” să fie pe gazon pe Stade de France ţin mai degrabă de domeniul fantasticului.

Sătul de criticile care i-au fost aduse, jucătorul a forţat, fiind supus în decursul acestor zile unui tratament special, care a constat în injecţii cu antiiflamatoare şi aplicaţii cu gheaţă în zona afectată.

Din păcate, microliziunea de la coapsa dreaptă nu s-a ameliorat, astfel că atacantul a fost înştiinţat că poate părăsi cantonamentul naţionalei, întrucât nu va fi apt pentru confruntările cu Franţa şi Austria. Mutu i-a transmis lui Răzvan că vrea să rămână lângă tricolori şi să fie măcar alături de ei din tribună la meciul de sâmbătă.

Gigel Bucur, chemat de urgenţă

Conştient că situaţia fotbalistului Fiorentinei este delicată, şansele ca el să joace fiind reduse, Lucescu jr a pregătit din timp soluţiile de rezervă. După ce a debutat în meciul cu Ungaria, când a jucat o repriză, Surdu a fost luat de mai multe ori deoparte în această săptămână de cel care i-a revitalizat cariera şi la FC Braşov, Răzvan.

Selecţionerul i-a transmis celui poreclit „Zvârluga“ că are şanse mari să fie titular împotriva Franţei. În locul lui Mutu, Lucescu jr l-a chemat la lot pe Gigel Bucur.

image

Mutu e fabulos. Nu am avut şansa să joc cu el în cele două meciuri de până acum, dar echipa a reuşit să câştige şi aşa.

image


Răzvan Lucescu
selecţioner România

Mutu a semnat din nou cu fraţii Becali!

Familia Becali reuşeşte încă o reconciliere istorică. După cinci ani, Mutu va fi din nou impresariat de către firma celor doi fraţi. „Da, e adevărat, ne-am împăcat şi am semnat un nou contract. A fost ca o telepatie, discuţia dintre noi a durat cinci minute“, a mărturisit aseară Victor Becali.

În război de cinci ani, cele două părţi au trecut peste scandalul din 2004. La vremea respectivă, după neprelungirea înţelegerii, atât Mutu, cât şi fraţii Becali au trimis acuze dure unii înspre ceilalţi, lansându-se chiar ipoteza că Giovani ar fi fost în spatele depistării pozitive a atacantului, pe când era la Chelsea. Acum, Mutu a rămas singur în faţa unei datorii fabuloase, de peste 17.000.000 de euro, iar unii dintre cei mai influenţi oameni de fotbal sunt agenţii FIFA.

Gigi uită de datorie

Aceştia, la rândul lor, vor beneficia de imaginea unuia dintre jucătorii văzuţi excelent din România. „Vom face tot ce ţine de noi pentru a-l scăpa de datorie“, a decretat Victor, completat şi de patronul din Ghencea, Gigi, căruia Mutu îi datora 70.000 de euro.

„Dacă Mutu a semnat cu familia mea, nu mai contează datoria. Să vedem ce putem face pentru a-l ajuta. Probabil că un lobby pe lângă FIFA şi UEFA e soluţia. Adi e în familia noastră acum!“, a declarat Becali.

Echipa probabilă a României în meciul cu Franţa de sâmbătă

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite