Important este să creadă în ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este uşor de judecat acest meci. În primul rând, pentru că Italia este o echipă cu o mare experienţă, care a venit la turneul final al Campionatului European privind cam de sus

Nu este uşor de judecat acest meci. În primul rând, pentru că Italia este o echipă cu o mare experienţă, care a venit la turneul final al Campionatului European privind cam de sus competiţia, prea sigură de ea.

Fotbaliştii italieni au o valoare extraordinară şi o experienţă deosebită, o cultură tactică şi o organizare a jocului care le permite să câştige orice meci. Problema se pune astfel: dacă partida cu Olanda a fost una care să-i aducă cu picioarele pe pământ sau vor continua să aibă aceeaşi atitudine.

Din punctul nostru de vedere, avem o echipă bine pregătită, bine organizată, un antrenor, Victor Piţurcă, foarte atent la detalii şi care pregăteşte bine jocurile, în funcţie de adversar, am arătat ca o echipă motivată şi unită. Au luat un punct cu Franţa, împotriva unui adversar greu, care le dă moral. Din păcate, cred că le lipseşte acea încredere care este necesară pentru a obţine victorii importante.

Poate din cauză că am lipsit de la ultimele trei turnee finale majore, au fost prea multe critici ori s-a pus accent prea mare pe valoarea adversarilor de la Euro 2008. Din ce a arătat până acum această grupă, orice este posibil.

Adrian Mutu nu a făcut un meci bun cu Franţa. A contat foarte mult, totuşi, prezenţa lui Daniel Niculae care, prin efortul lui, a compensat lipsa de dăruire sau de formă nu atât de bună a lui Mutu. Dar el rămâne un jucător genial de la care te poţi aştepta la orice.

Sunt convins că va avea o discuţie cu el însuşi şi va înţelege foarte bine că mai are două şanse extraordinar de importante. Are două variante: ori poate să spună "nu particip", ori, dacă şi-a luat răspunderea de a intra pe teren, trebuie să dea totul. Că nu îi iese un dribling, că mai greşeşte o pasă, dar sacrificul pe care trebuie să-l facă e necesar să fie maxim.

Nu ştiu dacă vom trece de grupe. Nu-mi place să dau pronosticuri sau să joc la pariuri. Esenţial este să avem încredere în noi, în valoarea fotbaliştilor, în spiritul lor de sacrificiu. În special ei trebuie să creadă în forţele lor. Pentru că meciul cu Franţa, din toate punctele de vedere, a fost o partidă perfectă, şi ca rezultat, şi ca aşezare, şi în ce priveşte felul cum au blocat adversarul, să nu se repeadă, să aştepte, pentru că era primul meci.

Singurul lucru care a lipsit a fost încrederea că se poate mai mult şi de a învinge orice echipă. Nu spun vorbe pompoase, ci am demonstrat-o în ultimul timp în competiţiile europene la care au participat mulţi dintre componenţii actualului lot naţional. Eu cred că se poate mai mult. Totul este să creadă şi ei.

În fiecare zi, un reputat specialist al fotbalului îşi va publica părerea în acest colţ de pagină.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite